fbpx Védőmaszkok a színházi varrodából | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. március 23., hétfő      15:22

Jelenlegi helyVédőmaszkok a színházi varrodából


A koronavírus terjedése elleni küzdelem átrendezte a Békéscsabai Jókai Színház repertoárját és a varroda feladatait is. Száz maszkot adott át Seregi Zoltán igazgató március 23-án délelőtt Szarvas Péter polgármesternek, hogy juttassa el a saját gyártású védőeszközöket a leginkább rászorulóknak. 

A kezdeményezés a Veszprémi Petőfi Színházból indult, amelyhez már több teátrum is csatlakozott, hiszen szünetelnek az előadások, nem kell jelmezeket varrni, ki lehet használni a rendelkezésre álló kapacitást, főleg, ha még jól is jön a segítség. Seregi Zoltán kitűnőnek tartotta az ötletet, és örömmel láttak munkához, hogy segítsenek, hozzájáruljanak az óvintézkedésekhez, a jobb ellátáshoz. Egyelőre 100 darab maszkot adott át Szarvas Péternek, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterének, jelezve, ha szükséges, további maszkokat is gyártanak. Már korábban felajánlotta, hogy a veszélyhelyzet idején a színház autói is a polgármesteri hivatal rendelkezésére állnak.

Petrovszki Árpád szabótárvezető elmondta, hogy gyorsan kikísérletezték a mintát, láttak korábban sokféle maszkot, megtervezték, hogy milyen legyen a legjobb. A raktárban választottak anyagot, megkapták a direktori engedélyt, és mehetett a gyártás. Eddig 150 darabot készítettek, ebből kapott százat az önkormányzat, a többit a dolgozók viselhetik, illetve elérhető a színházi portán azok számára, akik védőeszköz nélkül érkeznek. A maszk előnye, hogy nem kell négy óra után eldobni, jól mosható, fertőtleníthető.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg