fbpx Vészhelyzetben új szereposztás | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. március 25., szerda      16:23

Jelenlegi helyVészhelyzetben új szereposztás


A színpadon legutóbb A szív hídjai Carolyn, korábban a Pszicho Mary Crane figuráját játszotta, a járvány miatti vészhelyzet Boldog Ágnesre is új szerepet osztott. A Békéscsabai Jókai Színház művésze gyerekeknek mond verset videón és időseknek segít a bevásárlásban.

  • Ilyen nehéz helyzetben sokan támogatásra szorulnak, és én mindjárt jelentkeztem is több helyen, hogy bármiben segítek időseknek, rászorulóknak. Vállalok akár fizikai munkát is, vagy ha kell, szívesen átadom a nyelvtudásomat – mondta a színésznő.

Először a kórházban jelentkezett munkára, de – mint megtudta - oda csak olyanokat vesznek fel, akik egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. Pár napja hirdette meg, hogy vállal munkát, és azóta folyamatosan keresik. Évekig dolgozott külföldön, több nyelven beszél (angolul, spanyolul, németül), tud a nyelvtanulásban és a számítógép használatában is segíteni a gyerekeknek és a szülőknek is.

  • A digitális oktatás hirtelen komoly feladat elé állította a pedagógusokat, a gyerekeket és a szülőket is. Főleg az alsó tagozatosok szülei keresnek kétségbe esve, mert nem sokat tudnak a gyerekeknek segíteni, se a nyelvoktatásban, se a számítógép kezelésében. A 7-10 éves gyerek még nem könnyen birkózik meg az új helyzettel. Jól ismerem a tanárok munkáját, a szüleim is pedagógusok, anyu magyar irodalmat tanít a tatabányai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Szabó Lalival együtt készítettünk verses videót a diákjainak, be is mondjuk, hogy a felvétel a tatabányai gyerekeknek készült. Ettől nagyon meghatódtak, büszkék arra, hogy a békéscsabai színészek nekik küldték a filmet.

Boldog Ágnes nem sokkal telefonbeszélgetésünk után azzal hívott fel, hogy bővült a kör: a házban, ahol lakik, két idős néninek bevásárol, főleg a nehezebb dolgokat szállítja autóval. A listát, hogy mit kell megvenni, a levélbedobónyíláson adják ki, az ajtó előtt teszi le az árut, így nem is kell érintkezni a különösen veszélyeztetett korosztállyal.

Niedzielsky Katalin

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap