fbpx Viktória – Ábrahám Pál operettje Békéscsabán | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. június 24., szerda      14:31

Jelenlegi helyViktória – Ábrahám Pál operettje Békéscsabán


Romantikus történet, mindent legyőző szerelem, csodálatos zene, halhatatlan slágerek – mindezt együtt kínálja Ábrahám Pál Viktória című nagyoperettje. A Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatóját szeptemberben láthatja a közönség, a próbák június 23-án kezdődtek el.

Ábrahám Pál háromfelvonásos operettjének szövegkönyvét azonos című színdarabja alapján Földes Imre írta, a dalszövegeket Harmath Imre. Az előadás Békéscsabán - a nemzeti összetartozás évadjában, Trianon 100. évfordulójára emlékezve - Nemlaha György dramaturg átdolgozásában kerül színpadra. A Viktória nemcsak csodás történet az igaz szerelemről, kalandokkal és humorral fűszerezve, hanem a zenéje is különleges, hiszen az amerikai dzsessz, a keleti motívumok és a magyar népzene nagyszerű ötvözete.

Az első világháború után több helyszínen (Szibéria, Tokió, Szentpétervár és Dorozsma) játszódó darab népes szereplőgárdát és kiváló énekhangokat igényel. Seregi Zoltán igazgató, az előadás rendezője az újranyitás utáni első olvasópróbán köszöntötte a vendégművészeket és a hazai színészeket, közreműködőket. Úgy fogalmazott: szimbolikus jelentőségűnek tartja, hogy éppen ennek a koprodukciónak az olvasópróbájával kezdődik a munka. Mint mondta, a nagylétszámú stáb és a két színház együttműködésének összehangolásához komoly egyeztetés szükséges, nemcsak Békéscsabán, hanem Budapesten is lesznek majd próbák.

A köszöntő után a Viktória teljes csapata azonnal hozzá is fogott a szövegkönyv olvasásához, az énekléshez. A nagyszínpadi produkciót bérleten kívüli előadásként láthatja a publikum. John Webster nagykövet szerepét Kelemen Csaba játssza, Viktória, a felesége kettős szereposztásban Benedekffy Katalin és Vörös Edit lesz. Koltay László huszárfőhadnagyként Domoszlai Sándort, Jancsiként Bozsó Józsefet láthatja a közönség. Puskás Dániel, Nádra Kitti, Steinkohl Erika, Tomanek Gábor játszik többek között az előadásban, fellépnek a színház fiatal művészei és táncosként a Színitanház hallgatói, koreográfus Bozsó József.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Bencsik Ádám/ A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020. november
 

Keresés

Keresés űrlap