fbpx Virtuális üdvözlet otthonról | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. március 24., kedd      15:49

Jelenlegi helyVirtuális üdvözlet otthonról


Kényszerszünet vagy önkéntes karantén, a koronavírus elleni küzdelem mindenkit új kihívások elé állít. Az otthoni munka, a home-office is inkább azoknál működik, akik nem most kezdik. Mészáros Mihály színész már évek óta saját stúdiójában dolgozik.

Az Ármány és szerelemben a muzsikus Millert, az Ősvigasztalásban a falusi bírót, a Macskajátékban Csermlényi Viktort játszotta, A Szellemúrnő Luther figuráját, az Elnémult harangokban Todorescu román pópát, az Alul semmiben Reg Willoughby munkanélkülit keltette életre. Ez csak néhány előadás a legutóbbi évadokból. Nem szerepelt minden bemutatón, de ahol igen, ott emlékezetes alakítást nyújtott. S téved, aki azt hiszi, hogy két feladat között otthon lazít, pihen. A Békéscsabai Jókai Színház művészét még a járványhelyzet miatti bezárás óta sem könnyű elérni.

  • Bocsánat a késlekedő válaszért, de ma is a stúdiómban dolgoztam. Amikor rendszerváltáskor megalakultak a helyi rádiók, azóta mondok fel reklámokat. A Csaba Rádióban sokat dolgoztam, aztán a felmondások után ott maradtam, és Hlásznyik Pétertől ellestem, mit művel a hangommal, hogyan készíti el a végleges reklámokat. Körülbelül öt éve úgy éreztem, hogy elég sokat tanultam ahhoz, hogy beruházzak egy stúdió felszerelésére. Azóta itthon mondom fel a reklámokat, nemcsak a helyi rádióknak, hanem más városoknak is dolgozom, sőt határon túli magyar nyelvűeknek is. Sok országos tévében futó reklámhoz adtam már a hangomat.
  • Ilyen jellegzetes orgánummal persze könnyű, mondhatnánk. A kedves, jó öreg hangtól talán még a reklámokat is inkább elfogadja az ember. Az otthoni stúdió kényelméről, biztonságáról nem is beszélve, ami a mai rendkívüli helyzetben óriási előny.
  • Igen, emailben küldik el a szöveget, és én is úgy küldöm vissza a kész munkát. Nemcsak sok reklámokat készítettem, hanem több hangoskönyvet is, verseket, dalokat rögzítek, több a youtube-on megtalálható. Éppen most készültem el öt mesével az egyik rádió részére, felajánlásból. Az ilyen műsorra, szolgáltatásra most különösen nagy szükség van.
  • Azért ez mégsem színház, egészen más műfaj, ezt is meg kellett tanulni.  
  • A felvételek közben megtanultam a videószerkesztést is, hogy a hanganyagok képi formát is öltsenek. A több száz órai anyag, amit készítettem, sok pozitív visszajelzést hozott, és gondolom, nem véletlen a sok felkérés sem. Folyamatosan fejlesztem magam, mert nagyon élvezem, főleg a szerkesztési, vágási, zeneszerkesztői, effektezési munkákat. A stúdióm neve: M.M. Stúdió. Most, hogy önkéntes karanténba vonultam, valóban sokat jelent, hogy itthonról tudok dolgozni.

A járványügyi helyzethez mérten - felelős magatartást tanúsítva - emailben „beszélgettünk”, és miután Mészáros Mihály minden kérdésemre válaszolt, „szeretetteli, hatalmas virtuális öleléssel búcsúzott”.

Niedzielsky Katalin

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg