fbpx Visszatérés a gyökerekhez: Somfai Éva színművésznő újra Békéscsabán szerepel | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. augusztus 25., péntek      11:32

Jelenlegi helyVisszatérés a gyökerekhez: Somfai Éva színművésznő újra Békéscsabán szerepel


Somfai Éva színművésznő veszi át a Macskajáték előadásban, Cs. Bruckner Adelaida szerepét. Az előadás előtt beszélgettünk vele.

Mondana néhány szót arról, hogy hogyan alakult a pályája? 

-1960-ban végeztem a Rózsahegyi Kálmán Színészképző Iskola prózai szakán, majd az akkori rendelkezések szerint kötelező volt két évet vidéken tölteni és így kerültem a Békéscsabai Jókai Színházba. Majd 1962-ben felkerültem a Déryné Színházhoz, ahol szintén szebbnél szebb szerepeket játszhattam.

- Milyen volt a hatvanas években itt játszani Jókai Színházban? Milyen emlékei vannak a városról?

-Az itt eltöltött két év nagyon hasznos volt számomra, nagyon jól meg lehetett a szakmát tanulni; emellett fiatalok voltunk, esténként a társulat akkori tagjaival a Kishajó nevű presszóba jártunk. Szép évek voltak.

- Színházunkba a Macskajáték című előadás egyik szerepére érkezett, játszott már máskor is ebben a darabban?

- Igen most játszom benne harmadjára: először a Várszínházban játszottam egy berlini rendezővel, majd a Soproni Petőfi Színházban is eljátszottam Paula szerepét. A Jókai Színházban pedig Adelaida szerepét játszom, amit nagy örömmel vállaltam.

- Hogyan telnek napjai, különösen úgy, hogy már 55 éve a pályán van?

- Nagyon jól érzem magam, a bázisom a Turay Ida Színház, ahol játszom többek között A vörös lámpás ház, valamint a Mágnás Miska című darabokban; szeretek a színház a fiataljaival együtt játszani. Emellett sokat olvasok és igyekszem karban tartani a testem: a kerületünkben Budapesten van egy tornapark, ahová rendszeresen eljárok mozogni.

A Macskajáték című Örkény klasszikust három alkalommal a budapesti közönség is megcsodálhatja szeptember 9-én a Vidéki Színházak Fesztiválján a Thália Színházban, szeptember 16-án a Színházak Éjszakáján a József Attila Színházban, szeptember 22-én pedig a Klebelsberg Kultúrkúriaban. 

 

Ragány Misa


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap