fbpx Zárógála az Ádámok és Évák Ünnepén | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. április 16., kedd      11:41

Jelenlegi hely


Zárógála az Ádámok és Évák Ünnepén


Nagy sikerű gálaműsorral zárult a Békéscsabai Jókai Színházban az Ádámok és Évák Ünnepe április 15-én este. A legjobb produkciókat és szereplőket, legígéretesebb tehetségeket díjesővel jutalmazta a zsűri.

A színház immár nyolcadik éve vesz részt ebben az országos ünnepségsorozatban, melynek idén „Mátyás, az igazságos” volt az előre megadott témája, ehhez kapcsolódva hoztak létre diákok, pedagógusok és a színház művészi különböző színházi darabokat. A rendezvény fő célja, hogy közelebb hozza a diákokat Thália templomához, divatos legyen a színházba járás.

Négytagú zsűri értékelte az előadásokat, melynek tagjai voltak: Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész, Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója, Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala oktatási, közművelődési és sportosztályának osztályvezető-helyettese, Biró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottságának elnöke.

Tege Antal, a Jókai Színház művésze és a program főszervezője bevezetőjében elmondta, hogy a résztvevők egy speciális pólót kapnak, mely különböző kedvezményes színházjegyek vásárlására jogosítja a tulajdonosát, iskolai osztályát, illetve szüleit is. A gálán ezúttal nyolc csapat vett részt, mutatta be produkcióit, amit 10-12 órás próba előzött meg.

A gála eredményhirdetésekor Seregi Zoltán igazgató elmondta, hogy nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mert minden produkció egyformán nagyon színvonalas volt, valamint hozzátette, hogy a résztvevő gyerekek előtt nyitva áll a Színitanház kapuja, jelentkezésre bíztatta a fiatalokat.

A 2019-es Ádámok és Évák Ünnepén a következő eredmények születtek: a legjobb színdarab dramaturgiai díját megosztva a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint az Andrássy Gyula Gimnázium kapta meg. A legígéretesebb fiatal tehetség díját az Erzsébethelyi Általános Iskola tanulója, Velki Kata érdemelte ki, a legjobb női mellékszereplő díjat kapta Fábián Réka, az Andrássy Gyula Gimnázium diákja és Kiss Ágnes a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból. A legjobb női főszereplő díjat a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium diákja, László Fanni kapta meg, a legjobb férfi főszereplő díját Ugrai Dániel, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója vehette át. A legjobb adaptáció díját a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium csapata nyerte meg, a legígéretesebb csapat pedig az Erzsébethelyi Általános Iskola csapata lett. A leglátványosabb előadásnak a zsűri a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola bemutatóját választotta, a legjobb rendezés díját a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium előadása kapta meg, a legjobb előadásnak pedig a Reményhír Intézmény darabját választotta a zsűri.

Rácz Attila

Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg