Jelenlegi hely

Hobo után kurucok a porondszínházban


BEOL.HU | Két látványos, zenés darabot is ígért a közönségnek erre az évre a Békés Megyei Jókai Színház Porondszínháza. Az új játéktéren először a Hobo dalszövegeire építő Circus Hungaricust mutatták be, május 12-én este viszont színre kerül a másik nagy produkció, a Csínom Palkó is.

A próbák már javában folynak, ám mint megtudtuk, az új darabnak már csak a címe maradt ugyanaz, mint a 2008—2009-ben játszott Csínom Palkónak. Az irodalomban eddig hat változata ismert ennek a műnek, a Jókai színház most megalkotta a hetediket.

Greifeinstein János rendező fejében született meg az új történet, Zalán Tibor író segített megformálni a jellemeket. Mindketten kiváló ismerői a kuruc kornak, épp ezért annyi biztos: e kor legismertebb nótái, a népzene és a néptánc elmaradhatatlan eleme lesz a produkciónak.

Ebben a békéscsabai Balassi Néptáncegyüttes, Szokolay Dongó Balázs, Ferenczi György és a Rackajam segíti a társulatot. Az új történetnek megfelelően, új felállásról is döntenie kellett a színháznak. Így a Békés megyei szimfonikusok vagy a korábban beharangozott Megasztár-díjazott, Tóth Gabi nem lesz része az előadásnak. Szerepet kap viszont a humor, a romantika és interaktivitás.

Forrás: BEOL.HU


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+