fbpx Holle anyó | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Holle anyó


Holle anyó

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor:

Holle anyó

családi musical

Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincses ládában? Megtudja-e a két mihaszna és mosdatlan béres, mit tesz a hideg víz? Családi mesemusical , mely minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér szolgálatának és bérének történetét két csetlő-botló béreslegény teszi mókás kalanddá a gyerekek számára. A fiataloknak a szép Ágica és az árva Jakup szerelmének története ad módot az elábrándozásra. Felnőtt fejjel pedig érdemes elgondolkodni a mindenért a körülményeket hibáztató vasfogú bába, valamint a bölcs türelemmel szorgoskodó Holle anyó életpéldáján.

Lendületes zenéjével és tánccal egy modern látványvilágú, izgalmas produkció mutatja meg, milyen lehet az ízig-vérig közép-európai Holle anyó.

BEOL | Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház Gálfy Gyűrű-díjas színművésze rendszeresen a kulisszák mögé vezeti a vakokat és a gyengénlátókat a premierek előtt. Nemrég a Holle anyó című családi musicalt mutatták be a teátrumban jeleléssel és narrálással, hogy a fogyatékkal élők is élvezhessék az előadást. ► Tovább

A Békéscsabai Jókai Színház kiemelt figyelemmel kíséri és karolja fel azokat a lehetőségeket, amelyek a fogyatékossággal élők számára is teljes értékű színházi élményt biztosítanak. A szombat délutáni színpadi produkció befogadását narrátor és jeltolmács segítette látássérült és hallássérült látogatóink számára.

Odafönt még nem rázták meg a párnákat, de Holle anyó - a gyerekek örömére - szép telet varázsolt a Békéscsabai Jókai Színházba. Wilhelm és Jacob Grimm immár 200 éve népszerű meséjéből Belinszki Zoltán író, dramaturg, Gulyás Levente zeneszerző és Vári Bertalan koreográfus alkotott látványos színpadi produkciót. A Cervinus Teátrum és a Jókai Színház „családi musicaljét” Varga Viktor rendezte. (Niedzielsky Katalin kritikája)

A Holle anyó az egyik legismertebb és legnépszerűbb Grimm-mese, nemcsak a könyvkiadás, a rajz- és mesefilmek, hanem a gyerek- és bábszínházi feldolgozások tekintetében is. Országszerte folyamatosan repertoáron van, sőt újabbnál újabb feldolgozások születnek belőle. Különösen ilyenkor télvíz idején van szezonja. Bár Békéscsabára nem hópihékkel, hanem esőfelhőkkel érkezett, a gyereksereg körében osztatlan sikert aratott.

Hir6.hu | Minél kreatívabb legyen – mondta a békéscsabai Botyánszki Bence kedden, amikor a ládikák zsűrizési szempontjairól érdeklődtem tőle, a Békéscsabai Jókai Színház aulájában. E közben már Holle anyó a színfalak mögött arra készült, hogy jól megrázza a párnáját, de az most egy teljesen másik mese. Such Tamás írása  ► Tovább