Jelenlegi hely

INTIMITÁS ÉS EROTIKA AZ ÓKORBAN - KIÁLLÍTÁS A JÓKAI SZÍNHÁZ ELŐCSARNOKÁBAN


Sikerdarabbal indult a szezon a Békés Megyei Jókai Színházban, Lüzisztraté - élőzenés szexblokád két részben - címmel. A darabhoz kapcsolódóan nyílt meg a színház előcsarnokában az "Intimitás és erotika az ókorban" című kiállítás, melynek anyagát az Aquincumi Múzeum adta kölcsön.

Az erotika, természetesen, az antikvitás emberének is az élet fontos részét jelentette, ennek költőik szavaikkal, kézműveseik pedig a legkülönbözőbb anyagú ábrázolásokban, hangot is adtak. A kőemlékeken lenge öltözetű táncosnők jelennek meg, de az ókor porcelánjának nevezett díszedények, a terra sigillatak oldalait beborító domborművek között is akadnak egyértelműen erotikus jelenetek. A legkülönbözőbb tárgyakon találkozhatunk az istenek - legváratlanabb alakban történő - megtermékenyítő megjelenésével.

 

Az ókor emberét - mai szemmel nézve - megdöbbentő mennyiségben vették körül az erotikus tartalmú képek. A kiállításnak az a célja, hogy a Lüzisztraté című darabra érkező közönség, mielőtt bemegy az előadásra, tegye félre a prüdériáját és szégyenérzetét, látva a korabeli képeket.

A látványos, közönséget vonzó kiállítást a Fiatal Színházművészetért Alapítvány által működtetett Színitanház design szakos hallgatói varázsolták elénk.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+