fbpx János vitéz | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

János vitéz


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek

Ha érdekli, hogyan készült a János vitéz című előadásunk, a Szentes TV filmjéből mindent megtudhat!

Nagy Róbert és Csonka Dóra a János vitéz előadásban

A főpróbán forgott a 7.TV kamerája, tekintsenek bele az előadásba!

Premierpillanatok az éppen legördült függöny mögött

Amikor gondolkoztunk, hogy miként tudnánk színpadra vinni a János vitézt, csak egy irányban voltunk biztosak. Mivel sok gyermek először találkozik színházi előadással a Lázár Ervin programon keresztül, ezért valami látványosat, valami csodát szerettünk volna számukra a színpadon megvalósítani. – emelte ki Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, a János vitéz rock-daljáték bemutatóját követő színpadi pezsgőzés kezdetén.

A János vitéz rock-daljátékot a mai naptól láthatják-hallhatják a Békés megyei gyerekek színházunkban.
Íme az alkotói brigád, akik az előadás létrehozásán fáradoztak az elmúlt hónapban.  Még maradtak, akik nem lehettek a színpadon a kép készítésekor, például a zeneszerző Koltay Gergelyt, vagy a díszlettervező Igaz-Juhász Katalint említsük meg a teljesség kedvéért.
Jó szórakozást kívánunk gyerekek, és meséljétek el otthon, amit láttatok a Békéscsabai Jókai Színházban!

Nem csak az ifjúságra gondoltunk, amikor színre állítjuk a János vitéz (rock)zenés játékot. Egy alkalommal (március 9-én) este is előadjuk a művet, amely tisztelgés a Petőfi bicentenárium alkalmából a költő előtt, és remélhetőleg kitűnő családi szórakozás önöknek!
Erre a különleges estére itt tudja megvásárolni jegyét az egész családnak: https://bit.ly/3v8ghch

Petőfi Sándor - Heltai Jenő - Kacsóh Pongrác - Koltay Gergely
JÁNOS VITÉZ

Az olvasópróbával kezdetét vette, a János vitéz című zenés játék próbafolyamata. Petőfi Sándor költeményei és Kacsóh Pongrác daljátéka, Heltai Jenő szövegeivel kibővítve és Koltay Gergely folk-rock hangszerelésével kiegészítve készülnek meghóditani a gyermekek és szüleik figyelmét. A 7.TV az olvasópróbán járt, tekintsék meg tudósításukat: