fbpx Javor | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Javor

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Színház.hu | A Közép-Európai Színházi Szomszédolás keretében most Szlovákia mutathatta meg magát közelebbről a Békés Megyei Jókai Színház épületében. A bemutatón a tomboló gyereksereg igazolta, Czajlik József rendező, sikeresen beindította a történetet gyerekszempárok fókuszában.

Beol.hu | A Jókai színház Szomszédolás című, környező országok kultúráját bemutató sorozatában az ukrán hónap után most a szlovák művészeté a főszerep.

Kultúra.hu | A színház az idei évadját a szomszédolás jegyében hirdette meg, így az elmúlt hónapban az ukrán kultúra képviselői vendégeskedtek Békéscsabán, míg a november hónap a szlovák kultúráé.

A Szlovák Kultúra Havát egész napos ünnepi programmal nyitotta meg a Békés Megyei Jókai Színház november 13-án. Emelkedett és meghitt hangulatban örültek egymásnak magyarok és szlovákok, s hangsúlyozták, hogy e két nép már évszázadok óta békésen él egymás mellett ebben a régióban, s remélhetően ez továbbra is így marad.

Terasz.hu | A Jókai Színházban meghirdetett, Közép-európai Színházi Szomszédolás évadjának második vendége a Szlovák Kultúra Hónapja. Ivan Holub: Javor vitéz, avagy mese a régmúlt időkből című mesejátékának díszbemutatójával folytatódik a rendezvénysorozat, 2009. november 13-án. Díszlettervező Lonovics László, jelmeztervező Őry Kati. A rendező szlovákiai magyar, Czajlik József.

Hír6.huKülönleges és őrült hónap lesz a következő, amikor a szlovák kultúra mutatkozik be a Békés Megyei Jókai Színházban - hangzott el Fekete Péter direktor megnyitó beszédében pénteken délben Békéscsabán, miután a Szomszédolás jegyében meghirdetett évad szlovák hónapját köszöntötte.

Hivatalosan is útjára indult a Szlovák Kultúra Hava program a megye színházában.

November 13-án, pénteken indult ez a program, de balszerencséről szó sincs. A Jókai színház programjához örömmel csatlakozott Stefan Dano Szlovákia főkonzulja, Milan Kurucz a Szlovák Intézet igazgatója, Fuzik János az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, István Anna a szlovák Kultúra Háza igazgatója is.

Jávor vitéz, avagy mese a régmúlt időkből címmel Ivan Holub, kortárs szlovák szerző zenés meséjét mutatta be a Békés Megyei Jókai Színház. A főbb szerepekben játszó színészeket kértem, beszéljenek egy kicsit a szerepükről és önmagukról.


Milyen mesét szeretnek a gyerekek? Melyben sok a fordulat, a meglepetés, a szellem és a szellemesség, a szereplők a fantasztikumban éppúgy otthonosan mozognak, mint a földi világban, s amelynek hősével azonosulni tudnak.

Ez egy nem mindennapi cím, belátjuk mi is. A sors azonban azt hozta, hogy a Javor vitéz, avagy mese a régmúlt időkből című művet a gyerekek már megnézhetik. A felnőtteknek még aludniuk kell addig párat.

Oldalak