Jelenlegi hely

Jelmeztervek-elfogadva!


Petrovszki Árpád,  Kiss Katalin és Tege Antal

Május közepére kell elkészülnie az Edit és Marlene című stúdióprodukciónak, melyet Tege Antal jegyez rendezőként.

Két világsztár, két óriási személyiség találkozását, életük és karrierjük néhány ponton való összekapcsolódását láthatjuk majd a színpadon. A zabolázhatatlan, különböző szenvedélybetegségekkel küzdő "utca leánya", Edith Piaf, és az arisztokratikusan fegyelmezett porosz "úrinő", Marlene Dietrich barátsága, izgalmas, fordulatokban bővelkedő életpályája a színpad, a zene, az éneklés imádatában fonódik eggyé.

Edith Piaf – Tarsoly Krisztina – a sanzon-királynő, és Marlene Dietrich – Kara Tünde – a díva, megjelenítése a ledérség, a finom elegancia és a tüzes vitalitás, a játékos irónia és a csábos könyörtelenség ellentmondásaiból építkezik.

A darabhoz készülő jelmezek terveit Kiss Katalin és Tege Antal közösen készítette el.

A történet közel 40 évet ölel fel, s mivel a díszlet minimális, a jelmezeknek kell jelezniük az idő múlását – mondja Tege Antal, a darab rendezője. – Marlene Dietrich divatkorszakot teremtő férfias öltözködése, a nadrág, majd a frakk és a cilinder nem puszta szeszély volt, hanem egyértelmű jelkép. Mint ahogy jelkép Piaf egyszerű fekete ruhája is, mintegy megjelenítve testreszabott művésznevét, a Piafot, amely a párizsi argóban verebet jelent.

A férfiszerepek mindegyikét Csomós Lajos alakítja, tehát fontos szempont volt a tervezésben, hogy gyorsan tudjon jelmezt váltani. Ruháinak mindegyike mintha egy-egy titokzatos történetet hordozna magában…

A közönség, miközben a végletes érzelmeket felmutató küzdelmes barátság beavatottjává válik, 15 világslágert hallgat meg az est folyamán.

Bemutató: május 15-én.h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+