Jelenlegi hely

Jordán Tamás mesedarabot rendez a Jókai színházban


Az idei évadban a Békéscsabai Jókai Színház nagy figyelmet fordít az iskolák, óvodák színházi kiszolgálására, új színházszerető generációk kinevelésére. Az év első bemutatója Zalán Tibor és Huzella Péter interaktív zenés mesejátéka, a Hetvenhét, Jordán Tamás rendezésében.

A próbafolyamat utolsó szakaszában járunk, melyben a színészek és a színház technikai személyzete előadásszerűen, folyamatosan, jelmezben és maszkban, teljes díszlettel, bútorokkal, kellékekkel, világítással, hangeffektusokkal játssza el a színjátékot.  

A jelmezeket Petrovszki Árpád tervezte és vezetésével színházunk varrodájában készültek el: a különleges maszkok,  szépséges  öltözetek az ő különleges fantáziájának, ötletes anyaghasználatának  látványos megjelenítései.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És, hogy  mit is gondol a rendező Jordán Tamás a gyermekek színházba való bevonásáról, interakciójáról? Január 11-én, pénteken  15.00 órakor a nagyközönség számára is kiderül.

De addig is érdemes ellátogatni  január 8-án, kedden este az Ibsen Stúdiószínházba, ahol a Kossuth-díjas rendező Széllel szembe című stand up estjére kerül sor, mely a 2012-es VIDOR Fesztiválon a zsűri egybehangzó döntése alapján a példaértékű műfaji újításért megkapta a különdíjat.  Az előadás  egyébként a poénok és poémák alcímet viseli, egy igazi édes-bús előadás, mely megtörtént sztorikat dolgoz fel, versekkel tarkítva.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+