fbpx Jövőre, Veled, ugyanitt 1. Békéscsabán - interjú Bánfalvy Ágival | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyJövőre, Veled, ugyanitt 1. Békéscsabán - interjú Bánfalvy Ágival


Bánfalvy Ági

Doris (Bánfalvy Ági), boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George (Harmath Imre), nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahová Doris egy vallási közösséghez, míg George egy üzleti partneréhez érkezik. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, amely minden évben egy közösen eltöltött hétvégében ölt testet... De vajon meddig mehet ez így?

Február 9-én, kedden, 19 óra 30 perces kezdettel világhírű, méltán népszerű és szórakoztató színházi előadás kerül műsorra a Békés Megyei Jókai Színház színpadán. A Bánfalvy Stúdió előadásában - Bánfalvy Ági és Harmath Imre főszereplésével - Bernard Slade romantikus vígjátéka, a "Jövőre, Veled, Ugyanitt" kerül színre. A kulisszák mögé a művésznővel tekinthettünk be.

- Akárhogy is nézzük, nagy elődeik magasra tették a mércét, hiszen Schütz Ila és Sztankay István több mint ötszázszor játszotta Bernard Slade darabját. Felelősség, nagy teher vagy éppen kihívás egy ilyen előadásban szerepelni?

Bánfalvy Ági: Személy szerint mindhárom szó súlyát érzem, mikor ebben az előadásban játszom. Felelősség, hiszen a világ valahavolt egyik legnépszerűbb és a férfi-nő viszonyt leghitelesebben bemutató darabjáról van szó. Nagy teher, hiszen az elmúlt évtizedek két meghatározó színésze vitte sikerre előttünk Bernard Slade darabját. A kihívás pedig az, hogy minden szempontból felnőjünk Schütz Ila és Sztankay István legendás kettőséhez és a ma színházi viszonyai közt érjünk el olyan sikereket, mint amilyenek Süciéknek megadattak.

Bánfalvy Ági

- Hogyan zajlottak a próbafolyamatok?

B. Á.: Különböző okok miatt mindössze három próbahét állt rendelkezésünkre, mondanom sem kell, elég zaklatottan teltek munkanapjaink. Mindannyiunktól nagy összpontosítást kívánt ez a pár hét, ám az idő előrehaladtával látszott, hogy megfeszített munkánknak meglesz a gyümölcse. A stáb visszajelzései is átsegítettek minket az aktuális holtpontokon. Éjjel-nappal próbáltunk, mígnem eljött a bemutató, ami hál´istennek nagy sikert hozott. A közönség szeretete erőt adott nekünk, s így lett előadásról előadásra egyre érettebb a játékunk.

- Az előadás egy már-már groteszk szerelmet mesél el, amely évtizedeken át tart. Más-más karakterek, más nő és más férfi jelenik meg előttünk az idő múlásával, ám a szereplők ugyanazok. Melyik Dorissal tud a legjobban azonosulni?

B. Á.: Való igaz, fiatalasszonytól a nagymamáig terjed az a "skála" amit meg kell jelenítenem, ám mivel a saját életemben is találtam már szembe magam a darabban is előforduló helyzetekkel, így nincs olyan Doris "akivel" kevésbé vagy egyáltalán ne tudnék azonosulni. Úgy érzem, ez némi könnyebbséget is jelent. Sokszor éreztem a próbák során azt, mintha Slade az én számba adta volna a mondatokat.

- Ha kérhetem, röviden jellemezné partnerét, Harmath Imrét!?

B. Á.: Imre jó humorú, kiegyensúlyozott partner. Kiszámítható egyéniség, aki képes húzni magával az embert a kritikus pillanatokban is, úgy érzem mostanra már összeszokott párost alkotunk.

- Milyen helyet foglal el pályája során, az ebben a világhírű darabban játszott szerep?

B. Á.: Hiába szerepeltem több száz darabban és több tucat nagy sikerű filmben, mégis úgy érzem ez a szerep fordulatos pályám koronája!

- Vajon milyen jövő várhat az Önök által játszott Jövőre, Veled, ugyanitt-re, immáron jócskán túl az ötvenedik előadáson?

B. Á.: A fővárosban és az ország számtalan városában játszottuk már a darabot, rendszerint nagy és zajos sikerrel. A jelenlegi állás szerint a felkérések továbbra is sokasodnak, így bizonyos vagyok abban, hogy a darab befutja azt a pályát, amit előzetesen csak gondolni mertünk.

BERNARD SLADE: JÖVŐRE, VELED, UGYANITT 1.
Vígjáték két részben

George - HARMATH IMRE
Doris - BÁNFALVY ÁGI

Fordította: SZÁNTÓ JUDIT
Dramaturg: SZŐDY SZILÁRD

Díszlet: GULYÁS IMRE, URBANEK ATTILA
Jelmez: ROMÁNYI NÓRA
A rendező munkatársa: BALOG LÁSZLÓ

Rendező: HORVÁTH CSABA
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap