fbpx Kabaré | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Kabaré


Kabaré

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Még a csilláron is… Zsúfolásig telt a Thália Színház nézőtere a Jókai Színház Kabaré című előadásán, amelyet a Vidéki Színházak Fesztiválja keretei között mutatott be teátrumunk a fővárosban. A szűnni nem akaró taps az előadás végén megerősítette, hogy az az út, amelyre néhány évvel ezelőtt lépett a békéscsabai színház, mind a szakma, mind a közönség részéről elismerést hozhat, s hogy a kemény munka bizony elnyeri méltó jutalmát.

Beol.hu | A békéscsabai Jókai Színház a Kabaré című előadással képviselteti magát a Vidéki Színházak Fesztiválján a Thália Színházban. Tovább »

Színházkolónia | A 2006/2007-es évadtól rendszeres vendégművésze a békéscsabai társulatnak. Az idei évadot is porondszínházi, látványos, zenés előadással zárta a Jókai Színházban.

Szarvas és Vidéke | Nem, nem akarom leírni, hogy félelmetesen aktuális darabot mutatott be tegnap este a Szarvasi Víziszínházban a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Pedig igen.

A Kabaré az 1930-as évek fülledt, füstös lokáljait idézi meg a maga csábító, kitárulkozó világával, nem csoda tehát, hogy a táncok, koreográfiák hangsúlyos szerephez jutnak az előadásban. Kováts Gergely Csanádot kérdeztük a darab mozgásrendszeréről, stílusvilágáról. 

Színházunk szerdán kora este közönségtalálkozóra invitálta a Kabaré című előadás nézőit a Porondszínházba, ahol az érdeklődők találkozhattak az alkotókkal, kedvenc színészeikkel és kulisszatitkokat tudhattak meg a rendezvényt moderáló Fekete Péter színi-direktor kérdései nyomán.

Musicallel zárja az évadot a Jókai színház

Berlin elvarázsol, hipnotizál, felejtet és kiemel. Berlinben az ember jól érzi magát, megszabadul a gondoktól; a világvárosi pompában lokálok, kabarék sora ringatja látogatóit mámorba, álomvilágba, ahol nem látszik, nem érződik a feszültség, a vihar előtti csend, a háborús készülődés. A német főváros 1929-30-ban még vonzza az idegeneket, akik szívesen mártóznak meg a fülledt erotikában; és a vendégszerető, barátságos fogadtatás mögött még nem sejthető, hogy kiből lesz náci, fasiszta, zsidógyűlölő, kiből meg hallgatag, mindent elfogadó tömeg, hogy beindulhasson a pokoli gépezet. Ezt a világot jól ismerjük az amerikai Bob Fosse filmjéből; ami utána jött, azt meg a történelemből.

Kander-Ebb: Kabaré című musicaljét láthatják nézőink egész hónapban és még június elején is a Porondszínházban. A sikerprodukciót székesfehérvári vendégművészek közreműködésével mutatja be  teátrumunk, Szűcs Gábor rendezésében. Közönségtalálkozó keretében Ön is találkozhat kedvenc művészeivel és kulisszatitkokat tudhat meg egy csésze tea mellett a Porondszínházban, május 30-án, 17.00 órakor.

BEOL | A Kabaré című musical történetét, dalait az is ismeri, aki még egyszer sem látta a művet színpadon vagy filmen. A Kabarét színre vinni ezért könnyű, hiszen már önmaga garantálja a sikert, ugyanakkor nehéz, mivel, éppen ismertsége miatt, magasak az elvárások. Tovább »

Oldalak