fbpx Kapj el | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Kapj el

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Neil Simon – Marvin Hamlisch: Kapj el

Rendező: Seregi Zoltán

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. Marvin Hamlisch az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Sokoldalú lírai zenéje világszerte ismert, népszerű muzsikussá avatta. A magyar nézők a Chorus Line világhírű musical zeneszerzőjeként ismerhették meg. Hite szerint a zenének megvan a hatalma ahhoz, hogy közel hozza egymáshoz az embereket.

És mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek.

A most bemutatásra kerülő musical a két világsztár – Neil Simon és Marvin Hamlisch – együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia.

A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, nem könnyű emberek. Bár első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt, magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. Senki sem akar feladni önmagából egy picit sem. A korkülönbség, az ízlések, a temperamentumok különbözősége is mind-mind komoly feszültség forrása, s ez még fokozódik, ahogyan Sonia korábbi párja láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból „édes hármasban.” Lesz-e végül „édeskettes”? Maradjon ez is titok, ahogyan az életben is a párkapcsolat, a szerelem, a házasság is tele van titkokkal, amelyeket soha nem tudunk megfejteni….

Bemutató: 2011. november 11.

Los Angeles-t ellepték az idegenek, egy Neil Simon darabban a Lila ákác karakterei tűntek fel, Edmond Dantes az Eldorádó bárban énekelt, a közönség táncra perdült a színpad közepén, és Seregi Zoltán igazgató minden erejével azon volt, hogy meghiúsítson egy előadást. Aggodalomra viszont semmi ok, csak a Békéscsabai Jókai Színház Kapj el! darabtemetése zajlott június 7-én. Szilágyi Viktor beszámolója.

Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás a 2011-es békéscsabai bemutató óta az ország számos színházában, sőt a határainkon túl is nagy sikerrel mutatkozott be, Balogh Anna és Szomor György szereplésével.

Neil Simon és Marvin Hamlisch Kapj el című zenés darabjával hangolódhatunk március 19-én és 20-án a tavaszra. A Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás sziporkázóan szellemes szöveget, szívszorítóan érzelmes pillanatokat ígér Balogh Anna és Szomor György szereplésével. Jegyek még kaphatók a szervezőirodánkban!

Neil Simonról minden túlzás nélkül elmondható, hogy a szórakoztató színdarabok koronázatlan királya, Marvin Hamlisch pedig az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Így nem véletlen, hogy színházunk közkívánatra január 22-én és 23-án újra  műsorára tűzi az  együttműködésükből született Kapj el című, különlegesen szép, romantikus zenés komédiát.

Neil Simon és Marvin Hamlisch Kapj el című zenés darabjával hangolódhattunk csütörtökön este a Jókai színház új évadára a TeÁtriumban.  A Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás a békéscsabai bemutató óta  az ország számos színházában, sőt a határainkon túl is nagy sikerrel mutatkozott be, Balogh Anna és Szomor György szereplésével.

Fehér Elephánt | Már első viharos belépőjénél  el kell rendelni  a narancssárga riasztást, goromba, nyers vadóc, ki energikus hevessége szétfeszíti a színpad klaviatúrával ékesített falait.

 

A Szigeten bemutatott La Mancha lovagját még egy budapesti bemutató követte a Jókai Színház előadásában: Marvin Hamlisch és Neil Simon Kapj el című musicaljét a Városmajori Szabadtéri Színpadon vitte színre teátrumunk Seregi Zoltán rendezésében, Balogh Anna és Szomor György főszereplésével. 

168ora.hu | A legjobb előadásnak ítélte a kecskeméti Vándorfesztivál közönsége Marvin Hamlisch és Neil Simon Kapj el! című romantikus zenés komédiáját, amelyet a Békés Megyei Jókai Színház mutatott be a vidéki színházak fesztiválján. A Vernont alakító Szomor György elnyerte a Legjobb férfi alakítás díját.

November 26-án mutatta be a Békés Megyei Jókai Színház a kecskeméti Vándorfesztiválon Neil Simon és Marvin Hamlisch Kapj el! című musicalét, melyet a közönség a legjobb előadásnak ítélt, Szomor György pedig a Legjobb férfi alakítás díját nyerte el.

Oldalak