Jelenlegi hely

Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! – Papageno a metróban


Miközben teátrumunk megállás nélkül munkálkodik a Varázsfuvola című, gyerekeknek készülő Mozart-opera létrehozásán, a háttérben kezd formát ölteni egy felnőtteknek szóló, alternatív produkció, szintén Szalma Dorotty rendezésében. A Papageno a metróban című Zalán Tibor-stúdiódarab, a következő időszak kínálatának egyik különleges csemegéje lehet. A díszletet a rendező, Szalma Dorotty tervezte.

Bár a készülő produkció körül egyelőre sok a titok és a talány, annyi már bizonyos, hogy a színpadi tér egy metróperon lesz, ahol férfi és nő  - "egybeöntött" műanyag piros székeken - talán egy  "elkövetkező szerelvényre" vár. Beszélgetésük során rajzolódik ki a madárjelmezes operaénekes egy balul sikerült napja, melynek felvillanó helyszíneit  - bár ez sem bizonyos még -  végig követheti a közönség. A  színrevitelnél fontos szempont lesz, hogy minél több játszó-térben bizonyuljon előadhatónak a darab. Egy zongora is helyet kap ebben a gyakran virtuális térben,  így a produkciót élő zene, többek között örökzöld opera dallamok teszik még átélhetőbbé. A zongoránál Sági Balázs. Mindeközben a háttérben egy metrómegálló megszokott élete zajlik, szerelvények jönnek-mennek, az ajtók nyílnak, majd záródnak.

A díszletterv-elfogadáson az érintett szakembereken kívül, a rendezőnő Mila nevű, karonülő pici lánya is "részt vett", aki korát meghazudtoló fegyelmezettséggel "járult hozzá" a közös munkához.

Szalma Dorotty már sokszorosan bebizonyította, hogy előadásai különlegesek, izgalmasak, izzóan aktuálisak, így bizonyos, hogy a Papageno a metróban című új Zalán-darab -  Komáromi Anett és Kelemen Dániel kettősével  - is ritka színházi élményt ígér.

A bemutatóra március 2-án,  rendhagyó időpontban, éjjel 10 órakor kerül sor.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+