fbpx Két összeillő ember | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Két összeillő ember


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

Csikós Attila: Két összeillő ember

zenés játék 

Rendező: Tarsoly Krisztina

Stúdiószínház

 

Két összeillő ember. Két magányos, útkereső ember. Tehetségük sugárzó, mint a nap. Ugyanazt a ragyogó, magasra ívelő, de rögös, iszonyúan rövid utat járják be. Két érzékeny, önnönmagával és a világgal folyton vívódó, ugyanazt a nehéz utat választó ember. Két kiváló, folyton küzdő, boldogtalan ember. Találkozásuk sorszerű volt, tíz hónap alatt mindent megjártak, mennyet és poklot. Domján Edit és Szécsi Pál. Róluk szól a történet. Aki életre kelti őket - két kitűnő színész - Komáromi Anett és Nagy Róbert.

 

Vajon milyen érzés Szécsi Pál és Domján Edit bőrébe bújni? Mennyire kell a régi legendákra hasonlítani, vagy önmagukat is hozhatják? Erről és a Két összeillő ember születéséről kérdeztem Nagy Róbertet és Komáromi Anettet.

A Két összeillő ember című, Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét felidéző zenés játékban Nagy Róbertet és Komáromi Anettet láthatja a közönség. Az előadást Tarsoly Krisztina rendezte, akivel Csikós Attila darabjának különlegességéről és a színpadra állítás kulisszatitkairól beszélgettünk.

Szeretjük azokat a könyveket, darabokat, cikkeket, amelyek sztárok, művészek kulisszatitkaiba, magánéletébe engednek betekintést. Csikós Attila Két összeillő ember című zenés fantáziája azonban nem a bulvár szintjén, hanem művészi színvonalon állít méltó emléket Szécsi Pál és Domján Edit immár legendás kapcsolatának, két rivaldafényben tündöklő, de valójában magányos, gyötrődő, tragikus sorsú embernek. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét idézi fel Nagy Róbert és Komáromi Anett a Két összeillő ember című zenés játékban. Felcsendülnek a hatvanas évek slágerei, zongorán kísér Papp Gyula.

November 22-én mutatja be a Jókai Színház az idei évad első stúdiódarabját, Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát. A mű témája a tragikus sorsú művészpár, Szécsi Pál és Domján Edit szerelme.