Jelenlegi hely

Kettő az egyben: koncert és kamarabemutató a Jókaiban


BEOL | Komolyzenei koncerttel egybekötött stúdiószínházi bemutatóra várta a közönséget pénteken a Békéscsabai Jókai Színház.

Az estén Fekete Péter direktor külön köszöntötte Elek Szilviát, a Pillangók című színmű, a színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka folyóirat drámaíró pályázata nyertes darabjának szerzőjét.

Elek Szilvia nemzetközileg elismert csemballista és zongoraművész, nem véletlen, hogy drámájának hőse a német romantika nagy zeneszerzője, Robert Schumann. Ez a helyzet különleges kísérlet lehetőséget kínálta: az este első részében magát a színdarabot, a másodikban pedig Elek Szilvia és Kántor Balázs gordonkaművész közreműködésében ehhez kapcsolódó koncertet élvezhetett a közönség, amely láthatólag tetszéssel fogadta a koncertszínházat.

Érdekesség, hogy a színművet a többi kiváló pályamunkával együtt nyáron felolvasószínház keretében is láthatta a nagyérdemű, amely így az írás színpadi játékká fejlődését is nyomon követhette.

A darabot Merő Béla rendezte. A zeneszerzőt a Jászai-díjas Bartus Gyula alakította, a főbb szerepekben Kovács Editet, Katkó Ferencet, Jancsik Ferencet és Tamás Krisztinát láthattuk.

Forrás: BEOL


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+