Jelenlegi hely

Királylánnyá változott a legszebb hóvirág tulajdonosa


A Négy évszak mesejáték szereplői fogadták a legszebb hóvirágok készítőit csütörtök délután az Ibsen étteremben. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Tege Antal színművész tolmácsolta a zsűri véleményét, majd egy különleges színházi délutánra invitálták az ifjú hóvirágkészítőket.

Csodálatos alkotásokkal érkeztek a gyerekek közel egy hónapon keresztül a Jókai Színházba a Négy évszak mesejátékra, hiszen színházunk hóvirágkészítő versenyt hirdetett az előadás kapcsán. Az óvodás és általános iskolás korosztály ezáltal bekapcsolódott a játékba, a szülők és a pedagógusok segítségével már hetekkel a színházlátogatás előtt közös hóvirággyártásba kezdtek.

Kép

Az alkotások közül, melyeket a teátrum aulájában láthattak az érdeklődők, háromfős zsűri – Novák Attila képzőművész-tanár, Kovács Attila, a Békés Megyei Hírlap újságírója, valamint Laurinyecz Zoltán, a Jókai Színház festőtárának munkatársa – választotta ki a legszebb darabokat. A zsűrinek nem volt egyszerű feladata, hiszen rengeteg gyönyörű hóvirág készült az elmúlt egy hónapban. A hóvirág egyszerű, lírai karakterének megjelenítése, a kompozíció összhangja volt az, ami a legfőbb szempontnak bizonyult a zsűri döntésében – tolmácsolta a zsűri elnökének szavait Tege Antal színművész az eredményhirdetésen.

Kép

Csütörtök délután teával és süteménnyel várták a gyerekeket a Négy évszak mesejáték szereplői: Tarsoly Krisztina, Bányai Ágota, Csomós Lajos, Tege Antal, Komáromi Anett, Fehér Tímea, Szabó Lajos és Vadász Gábor. A legszebb hóvirág készítője Barna Zsanett lett, akit egyből királylánnyá is változtatott a Jókai Színház csapata. A második helyezést a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 4. a osztályos tanulói érték el, a harmadik legszebb alkotás pedig Lehócki Saroltáé lett. A Békés Megyei Hírlap különdíját Darvasi Rebeka Flóra vehette át. A gyerekeket ezután a művészek átkísérték a színházba, ahol elárultak nekik néhány kulisszatitkot is. 

Kép

Fotó: Nyári A./A-Team


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+