fbpx Kőmanó | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Kőmanó

Kőmanó

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Fekete TamaraKőmanó című előadásunk tanulsága leginkább abban ragadható meg, hogy nehéz helyzetekben is döntéseket kell hoznunk, de csak akkor van esélyünk a nyerésre, ha teszünk is valamit – a sikerért, illetve, önmagunkért. A „kőmanókészítők” ugyancsak mertek tenni – és nyertek is vele.

 

 Több, mint ezer alsó tagozatos kisiskolás nézheti meg kedvezményesen a Jókai Színház Kőmanó című előadását a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával.

 

 

Kőmanó

A Kőmanó című mesejáték kapcsán kőmanó készítő versenyt hirdetett színházunk. Érkeznek is a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb alkotások a megye településeinek iskoláiból. Minden kis alkotó egy csokit kap, ha az előtérben lévő kiállítótérben elhelyezi az általa készített kőmanót. A legszebb alkotást díjazzuk, az első díj egy családi jegy az Aida című musicalre.


Gondolatok a „Kőmanó” kapcsán, általában a meséről, tanulságról.

 

 

 

 

Kultúra.hu | Kedves gyermekelőadással debütált nagyszínpadon Dézsi Szilárd rendező a békéscsabai színházban. A kiemelkedően kreatív vezetéssel működő intézményben a különös kulturális kezdeményezések mellett a jövő színházi tehetségei is helyet kapnak. A körültekintő mérlegelésnek köszönhetően a szárnypróbálgató fiatalok munkája is színvonalas és professzionális, így a Kőmanó című zenés mesejáték nem okozott csalódást a gyerekek számára. KRITIKA

 

 

 Még alig csillapulnak a gyermek- s felnőtt közönségben az idei évad első gyermekbemutatójának, a Csínom Palkónak az élményhullámai, színházunkban máris elkezdődött a következő gyerekdarab próbafolyamata.

Sultz Sándor Kőmanó című mesejátéka Dézsi Szilárd első nagyszínpadi produkciója lesz a Jókai Színházban. Nem csoda, hogy a rendező akció-dús, látványosan bonyolult, ugyanakkor jól megrendezhető és értelmezhető történetet álmodik a színpadára.