Jelenlegi hely

Közönségtalálkozó A kőszívű ember fiai alkotóival


A Jókai színház és a Magyar Teátrum újság szerdán kora este közönségtalálkozóra várta A kőszívű ember fiai  című előadás nézőit. A rendezvény, melyet a színdarab rendezője, Seregi Zoltán moderált, természetesen ezúttal is az Ibsen étteremben, egy csésze gőzölgő tea mellett ért véget.

Az érdeklődők találkozhattak, beszélgethettek kedvenc színészeikkel: a hölgyeket Kovács Edit, Komáromi Anett, Nagy Erika, Liszi Melinda, Babócsai Réka, Kiss Edina szh., Gábor Anita szh., Veselényi Orsolya szh., Harcsa Boglárka szh., az urakat pedig Tege Antal, Czitor Attila, Bartus Gyula Jászai-díjas, Rubold Ödön Jászai-díjas, Koleszár Bazil Péter, Presits Tamás, Szőke Pál, Szabó Norbert szh., S. Albert Gábor, Simai Szilárd szh., Széplaki Bence szh. képviselték.

Kép

A közönség, ahogy az már az ilyen közönségtalálkozók alkalmával lenni szokott, újfent első kézből hallhatta a színészvéleményeket az előadásról, annak szépségeiről és nehézségeiről egyaránt.

Hallhattunk arról, hogyan építkezik egy-egy szerep, hogyan fogalmazódtak meg egyes szerepívek, hogy milyen fordulópontok révén bonyolódik a történet és arról is, hogy Várkonyi Zoltán 1964-ben bemutatott játékfilmje, amelyben számos jelentős, emblematikus alakítást láthattunk, mennyire befolyásolta a szerepépítés útját.

Kép

„Meghalni egy ügyért, melyben hiszünk és imádunk: emberi becsvágy. Ám, de meghalni egy ügyért melyet imádunk, de sohasem hittünk: emberi önfeláldozás. – sommázta Jókai Mór szavaival Czitor Attila a Baradlay fiúk karakterét.

A szereplők abban mindannyian egyet értettek, hogy az előadás egyszerre tisztelgés a múlt előtt, útmutatás a jelen nemzedékének és felemelő érzés játszani ezt a színdarabot esténként a közönségnek.

Kép

Az előadás érdekessége, hogy maga a zeneszerző is színpadra lép: Tolcsvay Béla a „nemzet lelkiismereteként” kíséri végig az eseményeket, szövi át dalaival a történetet és, ahogy a közönségtalálkozón fogalmazott isteni kegyelemként élte meg, hogy 66 éves korában ez megadatott neki.

Kép

Mámor, szerelem, halál. Repüljünk együtt vissza az időben százhatvan évet!  A színdarabot még pár napig megtekinthetik az érdeklődők.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+