Jelenlegi hely

Közönségtalálkozó a Lear király szereplőivel


A Jókai Színház és a Magyar Teátrum újság csütörtökön kora este közönségtalálkozóra várta a Lear király című előadás nézőit. A rendezvény, melyet színházunk dramaturgja Zalán Tibor moderált, természetesen ezúttal is az Ibsen étteremben, egy csésze tea mellett ért véget.

Az érdeklődők találkozhattak, beszélgethettek kedvenc színészeikkel: a hölgyeket Kara Tünde Jászai-díjas, Dobó Kata, Babócsai Réka, az urakat pedig Kovács Frigyes Jászai-díjas, Bartus Gyula Jászai-díjas, Rubold Ödön Jászai-díjas, Czitor Attila, Vadász Gábor, Tege Antal, Csomós Lajos, Szőke Pál, Koleszár Bazil Péter, Szabó Lajos, Katkó Ferenc, Nagy Róbert, Biró Gyula André Rolland, Kecskés György, Szőke Norbert, Ormándy M. Keve szh., Simai Szilárd szh., Szabó Norbert szh., Szeverényi Balázs szh., Széplaki Bence szh., Tóth György szh., képviselték.

A közönség, ahogy az már az ilyen közönségtalálkozók alkalmával lenni szokott, újfent első kézből hallhatta a színészvéleményeket az előadásról, annak szépségeiről és nehézségeiről egyaránt.

Kép

A világirodalom leghíresebb drámáját, a Lear királyt, 510 évvel ezelőtt írta Shakespeare. Chris Rolls rendező és Sean Crowley díszlettervező arra törekedtek, hogy a nézők átérezzék a király személyes drámájának erejét, a modern díszletek között játszódó darabban a mai világot megtestesítő maffia és az üzleti világ emberi és családi sorsokat romboló erejét és kegyetlenségét.

Hallhattunk arról, hogyan építkezik egy-egy szerep, hogyan fogalmazódtak meg egyes szerepívek. A szereplők abban mindannyian egyet értettek, hogy fantasztikus volt a fiatal, angol rendezővel dolgozni. Olyan látásmódot hozott Békéscsabára, ami példaértékű. – fogalmazott a címszereplő Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész.

A közönségtalálkozó meglepetése a surround rendszer bemutatása volt, amely a multiplex mozihoz hasonló hanghatást hív életre. Gulyás Levente zenei vezető élményszerűen magyarázta el, hogyan szerkesztette be az effekteket és zenéket a rendszerbe és persze ízelítőt is kaphattunk a hanghatásból: a közönség azon része, aki nem látta még az előadást, egy emberként húzta be a nyakát, amikor egy helikopter „átrepült” a fejünk fölött.

Kép

A Lear király című dráma  emlékezetes, katartikus előadás, amely a lélek legmélyét tárja fel a nézők előtt. A színdarabot még pár napig megtekinthetik az érdeklődők.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+