fbpx La Mancha lovagja | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

La Mancha lovagja


La Mancha lovagja

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek


 

Dale Wassermann - Joe Darion - Mitch Leigh: La Mancha lovagja

Alonso Quijana. No, ő vajon ki lehet? Ismerik ám őt, csak éppen nem ezen a néven. A fent nevezett derék spanyol földbirtokos szemeiben néha furcsa tűz lobog, és ekkor már így hívják: a rettenthetetlen lovag, Don Quijote de La Mancha!

Miguel de Cervantes (hol máshol, mint börtönben) nemcsak megírta nekünk Az elmés nemes Don Quijote de La Mancha történetét, de balszerencséjére szereplőként még belekeveredik a musical változatba is. Így, habár életében nem sok kézzel fogható előnyét élvezte művének, de legalább holtában sem lehet nyugta. Dale Wassermann 1959-ben olyan televíziós filmet forgatott Én Don Quijote címmel, ami megragadta Joe Darion dalszövegíró és Mitch Leigh zeneszerző (valamint rajtuk kívül még húszmillió tévénéző) figyelmét. A Man of La Mancha című musicalt 1965-ben mutatták be a Broadway-n, majd eljátszották még kettőezer-háromszázhuszonnyolc alkalommal. Ez idő alatt öt Tony-díjat söpört be az előadás, benne a Legjobb musical díját is. Maga a mű játék a játékban szerkezetű, Cervantes meséli el nekünk és cellatársainak a búsképű lovag történetét, miközben kihallgatására várnak. Fekete Péter rendezésében a porondszínházi térre komponálva egy kissé komor mese bontakozik ki szemünk előtt, ahol az álmok  felszabadító ereje természetesen majd megteszi hatását, de ehhez mindenkinek hinnie kell benne.

Színházunk augusztus 7-ei, a Sziget Fesztiválon bemutatott La Mancha lovagja című előadását nagy sajtónyilvánosság kísérte. Aki kíváncsi rá, milyen is volt az előadás a sajtó szemével, annak összegyűjtöttünk pár megjelenést, amelyekhez jó böngészést kívánunk! Íme »

euroastra.org | A Magyar Teátrum Porondszínház sikerrel nyitotta meg kapuit a jubileumi Szigeten. A Magyar Teátrumi Társaság és a Thália Színház együttműködésének köszönhetően a Hajógyári szigeten a Születtem Magyarországon - Cseh Tamás emlékest és a Békéscsabai Jókai Színház LA Mancha lovagja előadása sikeresen otthonra talált. Az előadásokat a hazai és külföldi közönség egyaránt befogadta és kifejezte színház iránti szeretetét.

PartyPonty.hu | Ákos koncertje előtt a békéscsabai Jókai Színház produkciója kápráztatta el a nagyérdeműt. A La Mancha lovagját állva ünnepelték a fináléban.

Egy egész világ figyel majd Simet Lászlóra a londoni olimpiai játékok zárórendezvényén, amikor egy neves angol zenész száma alatt védőháló nélkül 40 m magasban sétál a kötélen. Feleségével, Olgával ketten kaptak meghívást magyar artistaként a neves eseményre. 

Magyar Nemzet Online | Lapunk is beszámolt arról, milyen sikert aratott a Sziget Fesztiválon a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház debütálása: teltház, álló ováció, lelkes magyar és külföldi nézők fogadták a La Mancha lovagja című musicalt a Porondszínházban.

Sziget.hu | Nem éppen a szigetelő törzsgárda zenei ízlésének kiszolgálására szerződtethették a szervezők a Jókai Színház előadását. La Mancha lovagja, mit keres egy nyálas musical a Szigeten?

Magyar Teátrum Online | Félmeztelenül, strandpapucsban színházba menni? Ezt igenis lehet, mégpedig a Szigeten. A Békéscsabai Jókai Színház La Mancha lovagja című előadását sok külföldi ifjú turista is megtekintette a fesztivál nulladik napján.

Magyar Nemzet Online | A Sziget mínusz egyedik és a nulladik napján nagyon bejött a nézőknek a Porondszínház. Telt ház, álmélkodó külföldiek, könnytől csillogó szemek.

 

A Sziget Fesztivál nulladik napján a Békéscsabai Jókai Színház a La Mancha lovagját mutatta be a Porondszínházban, melyet állva ünnepelt a közönség. 

Oldalak