fbpx La Mancha lovagja már a Vigadóban jár | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyLa Mancha lovagja már a Vigadóban jár


A Porondszínház tavasszal újra életre kél. A május 13-án bemutatásra kerülő La Mancha lovagja musical komoly kihívást tartogat a színház társulatának és a rendező Fekete Péternek egyaránt. A olvasópróbát ezúttal is a sajtó nyilvánossága előtt tartotta a színház.

Nem is musical, hanem inkább zenés dráma a helyes műfaji behatárolása ennek a műnek, amely Dale Wassermann szövegkönyvéből keletkezett lassan fél évszázada. A zenét író Mitch Leigh és a dalszövegeket jegyző Joe Darion bizonyára reménykedtek a mű sikeres fogadtatásában, de arra talán még ők sem számítottak, hogy a mű évtizedeken keresztül sikeres lesz a világ minden szegletében.

Fekete Péter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint Cervantes eredeti műve a második legolvasottabb könyv a világon a Biblia után. A lovag kalandjai közül természetesen redukált számmal kerülhettek be történetek a műbe, de a mű lényegi mondanivalója: minél nagyobb nyomorban vagyunk, minél elesettebbnek érezzük magunkat, annál kevésbé szabad lemondanunk az álmainkról, a közösség erejéről. Ennek a gondolatiságnak a bemutatására tesz kísérletet a Porondszínház előadása is. A mű eredetileg is egy börtönben kezdődik, ahová megérkezik Cervantes - aki valóban ült börtönben élete során - és apránként megváltoztatja az ott raboskodók életét. A Porondszínházban az inkvizíció börtöne ezúttal inkább egy gyűjtőtáborra emlékeztet majd, az ott élők közé érkezik meg az író, hogy La Mancha lovagjának történeteivel valamit kinyisson a szívükben.

Don Quijote szerepében Cserna Antallal találkozhat a közönség a Békés megyei előadáson, az ő szerelmét Aldonzát egy régi-új ismerős, Lapis Erika alakítja majd. Az olvasópróbán kiderült: A La Mancha lovagja a tavaly a Circus Hungaricus kapcsán megismert négyes egységet hozza el újra a Békés megyei közönséghez. Élőzene - tánc – színház és cirkuszművészet lesz látható-hallható egy térben.

A képpel ellentétben az előadás nem a szertelen humorra alapulLapis Erika rendhagyó módon egy rövid részletet elénekelt a sajtónak Az artisták most is a produkció részesei lesznek
 

Fotó és szöveg: Köles István Jr.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap