Jelenlegi hely

La Mancha lovagjával találkozott a közönség


Mit mond ma nekünk Don Quijote története? Miért pont egy kitelepítésre váró közösség köré húzza fel a La Mancha lovagja keretjátékát Fekete Péter rendező? Hogyan is érzi magát a színész a szerepben? Hogyan fér bele Lapis Erika egy bőröndbe? Szédül-e Szomor György a magasban? A La Mancha lovagjának közönségtalálkozóján mindezekre, sőt még több érdekességre fény derült a Jókai Porondszínházban.

Egy kis ez meg az… Titkok, érzések, gondolatok – melyek csak ritkán kerülnek napvilágra. Érdekességek, melyeket nem sűrűn osztunk meg a közönséggel. Egy előadás bemutatójáig nagy utat jár be a csapat. Az egyik legfontosabb talán, hogy ténylegesen csapattá formálódik. Egymásra utalva egy térben, ahol közösen hoznak létre a Semmiből Valamit. Amint Cervantes teszi társaival a történetben. A Jókai színház produkciójában a négy művészeti ág – színművészet, zene, cirkuszművészet, táncművészet – találkozása, a különleges helyszín csak fokozza a nehézségeket. Most beavattuk nézőinket a titokba…

Image

Image

Image

Egymást követték a kérdések a La Mancha lovagjának közönségtalálkozóján: Miért éppen kitelepítés? Miért jeleneik meg a mai kor is az előadásban? Milyen technikai eszközökkel oldanak meg különböző effekteket a színpadon? Fekete Péter rendező készségesen válaszolt minden kérdésre. Olyan ez, vetődött fel a gondolat, mint amikor a bűvész beavatja a nagyérdeműt a trükkökbe. „De ezért vagyunk itt” – válaszolt a teátrum igazgatója. Kiderült, hogyan is oldják meg, hogy Dulcinea mint álomkép egy bőröndből lépjen elő, hogy különleges kapszulával hozzák létre a szélmalomharc effektjeit. De arról is szó esett, miért kerülnek az artisták az előadásba. Meg persze, hogy hogyan érzik magukat a színészek a magasban. Szomor György nevetve válaszolt a kérdésre – miszerint: „Nincs tériszonya?” –  „Senki sem kérdezte.” Fekete Péter elmondta: mindenki anyait-apait beleadva, szó nélkül teljesítette a néha nem mindennapi kéréseket, nagyon jól dolgozott együtt a csapat, a négy művészeti ág is hamar összehangolódott, a vendégművészek pedig remekül beilleszkedtek a közösségbe.

Image

Image

Image

Azután egy nézői igény is felmerült: nem lehetne, hogy az előadássorozat után megismételjék ezt a találkozót? Természetesen lehet! Sőt! Várjuk Önöket az Évadzáró gála után egy még kötetlenebb beszélgetésre, ahol a színészekkel együtt kiértékelhetik az elmúlt évad előadásait!

Image

 

Tari Sarolta


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+