fbpx Ládafia | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Ládafia


banner_ladafia_620x90_0.jpg

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Ládafia

mese – tánc – játék

 

„Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl…”. Ugye, mindenkinek ismerősek ezek a sorok? Egy varázslatos utazásra hívjuk az ifjú – és már nem is annyira ifjú – közönséget a régmúltba, a mesék meghatározhatatlan idejébe . Nyissuk ki együtt a nagy meseládát, és engedjük abból kiszabadulni a már jól ismert szereplőket: a gonosz boszorkányokat, a félelmetes Sárkányt, Szusznyavári Bercebúzt, az álomszuszék királyt feleségestől, és gyönyörűséges lányát, Dorottya királykisasszonyt, a látszólag bátor, de valójában anyámasszony-huszárokat, a tréfás kovácsmestereket, valamint magát a láda fiát, Szerencsés Dánielt. Táncoljuk végig Dániel kalandjait a sötét erdőtől a királyi udvaron át a félelmetes Sárkány birodalmáig, hogy aztán a végén… De ez már legyen meglepetés – akkor is, ha tudjuk, a mesék általában jól szoktak végződni! Bízzunk benne, hogy most sem lesz ez másként!

Pörgős zene, dinamikus táncok, gyönyörű jelmezek, ötletes díszletek. Felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Igazi családi esemény!

Szép hagyománya van már annak teátrumunkban, hogy időről időre vendégül látjuk előadásainkon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető. Szerdán délután a Ládafia című zenés-táncos mesejátékot nézhették meg. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta végzi karitatív munkáját, alapítványa pedig 2002 óta működik, határon innen és túl. A Szent Antal Gyermekvédelmi Központból a Jókai Színház támogatásával nyolc gyerkőc érkezett vendégségbe: Endre, Lénárd, Gyuszi, Alexa, Melinda, Andi, Etus és Andika. Nem jöttek üres kézzel, mindannyian egy saját készítésű ládikával lepték meg Szerencsés Dánielt, amiért természetesen csoki és műsorfüzet volt a jutalom.

Ha a városban minden irányból gyereksereg vonul a színház felé, akkor biztos, hogy ott mesebemutatót tartanak. Így volt ez október 8-án délután is, amikor a Balassi Táncegyüttes és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójára, a Ládafiára várták a közönséget. Ifjabb Mlinár Pál szerző és rendező, valamint Falusi László zeneszerző mese-táncjátéka a legkisebbeknek és a családoknak is színvonalas, szép előadást ígér. (Niedzielsky Katalin kritikája)

A Ládafia című táncos mesejátékkal kedveskedik a legkisebbeknek színházunk az új évad első heteiben, melyet a Balassi Táncegyüttessel koprodukcióban mutatunk be, ifj. Mlinár Pál rendezésében. A helyi szerzőpáros – ifj. Mlinár Pál és Falusi László - klasszikus népmesei motívumokat felvonultató története a néptánc segítségével tárja elénk Szerencsés Dániel kalandjait és próbatételeit.

A Balassi, a Napsugár és a Jókai Színház gyermekprodukciói nagy múltra tekintenek vissza, és komoly hagyomány Békéscsabán a tánc- és a bábművészet összefogásával létrehozott előadás, akárcsak a legifjabb közönség, illetve minden korosztály, az egész család közös szórakoztatása. A híres műhelyek, testvérművészetek ismét együtt készülnek a Ládafia című mese-táncjáték október 8-ai bemutatójára. (Niedzielsky Katalin tudósítása)

Hír6 | A Békéscsabai Jókai Színház idei évadának első előadása egy régi/új darab, már közel 20 éves az az alap, amit idén tavasszal újítottak fel, és amit most ismét láthat a nagyérdemű ifjabbik nemzedéke, de újragondolva, kicsi másként, mint eddig valaha. A Balassi Táncegyüttes és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukcióját október 8-án láthatja először a közönség. ► Tovább