fbpx Leánykérés | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Leánykérés

Leánykérés

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

168 Óra Online | A békéscsabai Jókai Színház tavasszal is „pörgősre” vette a figurát. Több más darab között szerzőjével, témájával és előadóival is kiemelkedik a Leánykérés elnevezésű összeállítás – Csehov munkáiból.  Tovább »

Idei évadunkat úgy állítottuk össze, hogy felnőtt közönségünk kiszolgálása mellett az iskolákra, a pedagógusokra figyeljünk leginkább, s olyan színdarabokat tűzzünk műsorra, melyek megkönnyítik az utódainkat nevelő szakemberek mindennapi munkáját. Csehov – amellett, hogy neve szorosan köthető az iskolai tananyaghoz – az orosz irodalom kiemelkedő alkotójaként mind a dráma, mind az epika műnemének sajátos megreformálója, a XX. század modern irodalmának előfutára. Legújabb bemutatónk Csehov Leánykérés című egyfelvonásosa volt, amelyet a szerző novelláiból készült összeállítással egészített ki Katkó Ferenc rendező és Színitanház végzős osztálya. 

Hír6 | Az Ibsen Stúdiószínházban március 5-én mutatják be Csehov Leánykérés című művéből készült darabot. A próbák javában zajlanak, már csak az utolsó simítások vannak hátra a bemutatóig. ⇒ Tovább

BEOL | Kedden mutatják be az Ibsen Stúdiószínházban Csehov Leánykérés című darabját, rendhagyó felfogásban. ⇒ Tovább