Jelenlegi hely

Lóvátett lovagok új köntösben Gyulán


Shakespeare remekművét három napig Gyulán, a vár előtt mutatják be a Színitanház másodéves hallgatói. Tege Antal rendező a helyszínhez igazodva utcaszínházi jelleggel ruházta fel az előadást.

Shakespeare Lóvátett lovagok című művét a Jókai színház közönsége is láthatta az elmúlt évadban. Az előadás érdekessége, hogy Tege Antal rendező főként színiiskolásokkal dolgozott a darab színpadra állítása során, ezáltal nem csupán a rendezés, hanem az oktatás is fontos szempontja volt az előadás megszületésének. A tavalyi sikeres bemutatkozás után idén ismét meghívást kapott a Színitanház egy produkciója a Gyulai Várszínházba: a Shakespeare-komédiát három napon keresztül, július 7-9. között 19 órától a vár előtti téren láthatják az érdeklődők.

Image

„Nincs díszlet, nincsenek videóbejátszások, nem használunk fényeket, tehát egy teljesen utcaszínházi színezetet kapott az előadás. A bensőségesebb dialógusokat kicsit felnagyítottuk és főként a humorosabb, harsányabb részeket igyekeztünk kiemelni a darabból, mely így 45 percre rövidült.” – mondta el Tege Antal

Image


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+