Jelenlegi hely

Makáts Csaba szerepében két alkalommal: Máté P. Gábor


A Hippolyt, a lakáj Makáts Csabájaként mutatkozik be színházunkban Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze két alkalommal, amíg a szerepet eredetileg megformáló Gulyás Attila a RaM Colosseumban lép színpadra ifjú Edmond Dantèsként a Monte Cristo grófja című musicalben. Megkérdeztük: hogy érzi magát a beugró szerepében.

 

Kép

„2008 szeptemberében, amikor Bujtor István lett a Petőfi Színház igazgatója, a Hippolyt, a lakájjal nyitottuk az évadot. Ezt követően közel két éven keresztül játszottuk Szalma Tamással, Balázs Péterrel és Szulák Andreával. Amikor Fekete Péter igazgató meghívott Békéscsabára, nagyon megörültem, hiszen a szívemhez nőtt ez a darab. Tudtam, hogy ugyanaz a szövegkönyv, így a szövegtanulással nem kellett sokat bajlódni, hamar visszajöttek a mondatok. Egy videófelvétel segítségével ismerkedtem meg az előadással, s mivel a kis Makátsnak elég komoly táncai vannak, megkértem az éppen most készülő előadásunk, az Oliver! koreográfusát, Gyenes Ildikót, hogy segítsen a koreográfiák elsajátításában.

A csabai társulat nagyon nagy szeretettel fogadott, mintha családtag lennék, és ez nagyon jólesik. Néhány békéscsabai kötődésű kollégám is elkísért. Csütörtök este már próbáltunk, a táncokkal kezdtük, péntek délelőtt végigvettük a jeleneteket. Nem volt még más színházban beugrásom, más a színpad, az akusztika, de a kollégák nagyon szimpatikusak, és rengeteget segítenek.”

Kép

Máté P. Gábor tegnap este hatalmas sikerrel ugrott be Makáts Csaba szerepébe. Ma este szintén ő alakítja majd az Arany Kakas-díjas szalontáncost. 

Fotó: Nyári A./A-Team


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+