Jelenlegi hely

Mély csend és ováció


 A csabai Lear király szép sikert ért el a Vígszínház színpadán is. A közönség teljesen megtöltötte a nézőteret Magyarország egyik legrangosabb játszóhelyén. A Shakespeare-napok zárásán tartott közönségtalálkozón is szép számban vettek részt a nézők.

 A saját szemszögemből akartam megmutatni Lear történetét, nagy áldás, hogy ezt még ilyen fiatalon megrendezhettem, mert tíz évig még tanulmányozhatnám a szöveget, akkor is találnánk benne új rétegeket - foglalta össze a rendező Chris Rolls a csabai előadás lényegét a közönség számára.

Kép

 A közönség pedig ezen az estén partner volt az angol direktor szemén át nézni a hatalmát vesztő király tragédiáját. A Vígszínházból Hegedűs D. Géza és Halász Judit invitálták a közönséget az előadás utáni találkozóra, ahol kiderült, a közönség nagyon is értő módon viszonyult a darabhoz és az előadáshoz egyaránt. A több, mint ezer fős nézőtér tétje érezhetően nagy koncentrációra késztette a színészeket és a háttérmunkásokat egyaránt, de mindez jó irányba tolta az előadást. Feszes és nagyon koncentráltan az ívet tartó előadást láthatott a budapesti és az ország több tájáról busszal érkezett közönség. A közönségből érkező egyik kérdés azt firtatta, mikor lesz legközelebb látható ez a Lear előadás Pesten. A Jókai Színház igazgatója Fekete Péter válaszában elmondta, hogy ezt az előadást Békéscsabán már nem, de fesztivál meghívások előtt azokra való felkészülésként más vidéki nagyvárosokban vagy esetleg Pesten láthatja a közönség néhány alkalommal a sötét tónusú, és mindenképpen egyedi előadást.

Kép


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+