fbpx Lélekben - Benedekfi Testvérek 10 - koncert | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyLélekben - Benedekfi Testvérek 10 - koncert


2019. április 08., hétfő, 19:30
Vigadó

A több nemzetközi és hazai elismerésben részesült Benedekfi Testvérek adnak koncertet a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában április 8-án 19.30 órától.

 

A testvérpár, akik 2001-ben a Budapesti I. Országos Bartók Béla Zeneszerzői Verseny különdíjasai voltak, 10 éves jubileumi koncertet adnak, amelynek címe Lélekben. Első jelentős munkájuk a Ne égesd el című amerikai-vietnámi filmdráma kisérőzenéje volt, a film közönségdíjat kapott a XIX. Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon és a 2010-es Oscar-díj versenyen is indult a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. További jelentős munkáik egyike a Bartus Gyula által szerzett és rendezett Lovak című musical-táncjáték zenéjének megkomponálása, a bemutató 2014 áprilisában volt a Békéscsabai Jókai Színházban. Koncertjeik nélkülözhetetlen effektusa a „két ember – négy hangszer”, melyben Zoltán dobon és hegedűn játszik külön-külön és egyszerre is, István pedig zongorán, illetve szintetizátoron egyaránt.

Benedekfi István számos kitüntetésben és ösztöndíjban részesült, megkapta a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának kitüntetését, valamint Szeged város Liszt Ferenc emlékplakettjét, 2013-15 között a legkiválóbb zongoristáknak adható Rose-Meyer ösztöndíjjal az Egyesült Államokbeli Ball State egyetemen folytatott tanulmányokat. A hegedűművész és zeneszerző Benedekfi Zoltán számos hegedűversenyen szerepelt sikeresen, kétszer volt első helyezett a Békés Megyei Hegedűversenyen, ahol 2000-ben nagydíjban is részesült, valamint Szombathelyen az I. Bárdos Alice Országos Hegedűversenyen harmadik helyezést ért el és különdíjban is részesült.

 

Vegye meg jegyét az előadásra most!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap