fbpx Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Szabó Tamás a Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték születéséről és sikeréről

Kedvenc filmből színpadi adaptáció

Tanulmány a nőkről

Óriási siker volt a hatvanas évek végén a Tanulmány a nőkről című film, ami Szabó Tamás dramaturgot arra inspirálta, hogy megírja a zenés színpadi változatot. Gyárfás Miklós lánya áldását adta az adaptációra, úgy vélte: „sikerült megtartani-átmenteni édesapja könnyed, szellemes stílusát és azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet a női nem iránt érzett”.

Verses bejegyzés a vendégkönyvben

A Békéscsabai Jókai Színház weboldalának Vendégkönyvében a nézők gratulálnak, kifejezik elismerésüket az előadásokkal kapcsolatban, egy ilyen verses bejegyzést idézünk most a Tanulmány a nőkről című előadáshoz kapcsolódóan.

Vannak történetek, amelyek megváltoztatják az embert

Négy napban az élet

Meghatóan szép, felkavaró előadás A szív hídjai, a hatása alól sokáig nem tudunk szabadulni, de nem is akarunk. Jön szembe mindig, mint a tükör meg a mérleg, és őszintén kell válaszolni a kérdésekre: álmokról, vágyakról, döntésekről és csalódásokról. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Magyariné szeretője – irodalmi est

Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba a vendége a Békéscsabai Jókai Színház, a Bárka és a Körös Irodalmi Társaság rendezvényének december 9-én 18 órától a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Több, mint egy love-story

A szív hídjai – regényben és filmen – világszerte megérintette a szíveket, lelkünk legmélyebb titkait tárja fel, az élet legfontosabb kérdéseivel szembesít. A színpadi változat két Jászai Mari-díjas főszereplője, Kovács Edit és Bartus Gyula a személyes érintettségről és a Jókai Színház előadásának erkölcsi mélységeiről nyilatkozott.

Díszbemutató a Jókai Színházban

Gyárfás Miklós – Szabó Tamás Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát november 29-én mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház. A díszbemutató december 7-én 19 órakor lesz.

Egri csillagok – bemutató január közepén

Egri csillagok

Az Egri csillagok, Várkonyi Mátyás és Béres Attila történelmi musicalének bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A Gárdonyi Géza regénye nyomán született színpadi változat a magyar történelem olyan eseményét idézi fel, amelyre büszkék lehetünk, amely erősítheti nemzeti identitástudatunkat – hangsúlyozta Seregi Zoltán igazgató az olvasópróbát megelőző sajtótájékoztatón.

Karády zárkája – a Sík Ferenc Kamaraszínházban

Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámája, a Gyulai Várszínház előadása látható december 5-én 19 órakor a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A címszereplő Bartha Boróka, az előadást Béres László rendezte.

Amerikai bestseller és hollywoodi filmsiker után itthoni színpadon

A szív hídjai – premier pénteken

December 6. már a harmadik péntek lesz premierrel; november 22-én a Két összeillő ember, 29-én a Tanulmány a nőkről című darabot mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház. A szív hídjai című előadást Merő Béla rendezi, a különleges produkció előzményeiről és újdonságairól a főpróbahéten beszélgettünk.

Mindentudás: Shakespeare Hamletje és Molnár Ferenc Lilioma

Szerző és színház mögött az ember

Vajon milyen kapcsolatot, hasonlóságot fedez fel a színháztörténész Molnár Ferenc 110 esztendős színműve, a Liliom és Shakespeare 420 éves Hamletje között? Mi köze lehet a városligeti kikiáltónak a dán királyfihoz, Zeller Julinak Opheliához, Liliom hazatérő lelkének Hamlet atyja szelleméhez? Ilyen izgalmas kérdésekre világított rá a Mindentudás Színházi Egyetemén Darvay Nagy Adrienne, akivel a Jászai Mari-díjas színművész, esztéta Kovács Edit beszélgetett.

Oldalak