fbpx Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Köllő Miklós rendezővel folytatódik a Terefere

Október 19-én, szombaton 17 órától ismét jelentkezik a Terefere. A Kállai-díjas Kadelka László vendége Köllő Miklós, a Liliom című előadás rendezője lesz.

Két órás érzelmi torna a Jókai színpadán

A tündérlaki lányok

Heltai Jenő színdarabja, A tündérlaki lányok Békéscsabán is nagy siker, nem csak a rendező elégedett az előadással, a közönség is kedveli. Az elgondolkodtató, de mégis szórakoztató darabot Tege Antal szerint Heltai zseniálisan megírta.

Klasszikusok átdolgozva

Önálló zongoraesttel készül Vozár M. Krisztián október 14-én hétfőn a Vigadóban. Az est folyamán a zongoraművész klasszikus dallamokat vegyít könnyűzenével.

Beszélgetés a Julit játszó Kiss Viktória színészhallgatóval

Ifjú tehetség a Liliomban

Kiss Viktória még csak másodéves a Színitanházban, de már most főszerepet játszik Molnár Ferenc Liliom című előadásában. A címszereplő szerelmét, Julit formáló színészhallgatóval beszélgettünk a szakmáról, első főszerepéről és további terveiről. 

Szabó T. Anna díjátadós estje Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház, a Körös Irodalmi Társaság és a Bárka szerkesztősége szeretettel meghívja Önt és kedves ismerőseit 2019. október 14. (hétfő) 18.00 órára, a Művész Kávéházba, Szabó T. Anna két legutóbbi könyvének bemutatójára, illetve Bárka-díjának átadására.

Bárdos Judit előadása Hitchcockról a Mindentudás Színházi Egyetemén

A filmnyelvi feszültség mestere

A nyolcadik évad kezdődött el október 7-én a Mindentudás Színházi Egyetemén a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában, ahol a programsorozat házigazdája, Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművész, esztéta köszöntötte az est előadóját és a közönséget. Bárdos Judit egyetemi adjunktus A Pszycho titkai címmel tartott izgalmas előadást.

Örökre szép

Néma csend honol a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának nézőterén, a hangulat emelkedett, csakúgy, mint a hőmérő higanyszála. Az ő szeretetteljes lénye tölti be melegséggel a teret, miközben sorra felidéződnek színpadi alakításai.

Nemzetközi fesztiváldíjas a Napsugár előadása

Petőfi Sándor komikus eposzát, A helység kalapácsát 2018 februárjában láthatta a Békéscsabai Napsugár Bábszínház közönsége. A nagyon különleges, zenés-táncos előadást, amelyben együtt élnek a bábok és a színészek, nemzetközi fesztiváldíjjal ismerték el Temesváron.

Fülbemászó dallamokat ígér a Mária főhadnagy

Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című, igaz történeten alapuló, fülbemászó dallamokkal teli operettje lesz a Veszprémi Petőfi Színház következő nagyszínházas bemutatója október 4-én, pénteken 19 órakor.

Madách MOST – A paradicsom

A Madách MOST a Színházak Éjszakája programsorozat szervezőinek a kezdeményezése, amelynek lényege, hogy a magyar színházi szakma színe-java kamerába mond néhány sort Madách Imre Az ember tragédiája című művéből. Többszáz magyar színész és gyerekszereplő, valamint a Békéscsabai Jókai Színház is csatlakozott a kezdeményezéshez, mint ahogy arról korábban már beszámoltunk.  A közelmúltban megjelent a második szín, melyben a Békéscsabai Jókai Színház művésze Katkó Ferenc is látható. 

Oldalak