fbpx Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely


Anyák napi köszöntő

Kellemes Ünnepet kívánunk!

Fogadják sok szeretettel Seregi Zoltán igazgató húsvéti üzenetét!

A Békéscsabai Jókai Színház közleménye

Az új koronavírusjárvány terjedésének megakadályozására szigorú intézkedéseket, veszélyhelyzetet rendelt el a kormány március 11-ei ülésén. Többek között megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. A döntések legkésőbb március 11-én éjfélkor lépnek életbe, és visszavonásig érvényesek.

A Békéscsabai Jókai Színház tájékoztatja közönségét, hogy a kialakult helyzet miatt a nagyszínpadi előadásainak megtartását március 11. éjféltől határozatlan időre felfüggeszti, így elmarad Krúdy Gyula: A vörös postakocsi című színjátékának bemutató előadása is. A Sík Ferenc Kamaraszínházban viszont megtartja a színház a Szerelem, ó! című előadást (90 fő), valamint a Két összeillő ember című előadást a Sík Teremben (40 fő), A Szív hídjai című előadást az Intimtérben (40 fő). 

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

Művészbejáró

A Megfeszített című rockoperát - a Mester szerepében Varga Miklóssal, illetve Bedőcs Imrével - szeptember 25-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Koltay Gábor Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében.

„Aki a tehetséget szerette, az imádta Zsuzsát…”

Kun Zsuzsa emlékére, nekrológ helyett

Méltósággal viselt betegség után hunyt el Kun Zsuzsa rendező, aki 1973 és 1976 között színházunk ügyelője és rendezőasszisztense volt, majd a Magyar Televízió szegedi körzeti stúdiójának szerkesztőjeként, főrendezőjeként dolgozott, később a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a budapesti televíziózás egyik legismertebb alakjaként a Reggeli, a Frizbi, a Dáridó és a Friderikusz Show meghatározó alkotója volt.

A Megfeszített – szeptemberi bemutató

A Megfeszített című rockoperát - a Mester szerepében Varga Miklóssal, illetve Bedőcs Imrével - szeptember 25-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Koltay Gábor rendező a június 30-ai olvasópróbán azt mondta: az előadással szeretné a bibliai történet parafrázisát elhozni a mába és felhívni a figyelmet az örök értékek fontosságára.

Figyelem: műsorváltozás!

A Békéscsabai Jókai Színház TeÁtriumában június 29-én este 8 órától bemutatásra kerülő Két összeillő ember című zenés színmű a kialakult időjárási helyzetre való tekintettel elmarad. Az elmaradt előadás esőnapja július 3-a. A ma esti előadásra megváltott jegyek beválthatók a július 3-i vagy 4-i előadásokra, illetve igény szerint visszaválthatók. Szíves megértésüket köszönjük!

Kettős ünnep virággal és vígjátékkal

Kettős ünnep volt június 26-án, pénteken este a Békéscsabai Jókai Színházban: a vesztegzár miatti 105 napos kényszerszünet után az újranyitás napja és Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékának nagyszínpadi bemutatója. Seregi Zoltán igazgató virággal fogadta a közönséget és köszönetet mondott a nézők hűségéért, szeretetéért.  

A szerelem a tajvani világkongresszuson kezdődött

Nemzetközi színpadon csabai siker

Május óta Egyed Zoltán az OISTAT Magyar Központjának elnöke. A Békéscsabai Jókai Színház díszlettervezőjét a karantén idején online választották meg, és elnökségi tag lett Vámos Zoltán operatőr, videótárvezető is. A színházi díszlet- és jelmeztervezőket, designereket, szcenikusokat tömörítő szervezet jelentőségéről Egyed Zoltánt kérdeztem.

Oldalak