Jelenlegi hely

Nóra előadások, Lindéné szerepében Dobó Katával


Az Ibsen Stúdiószínház nyitóelőadásaként közönségsikert aratott Nóra előadások folytatódnak. A szereposztásban egy változtatás lép életbe, Lindéné szerepében, most Dobó Katával tekinthetik meg a Jókai színház előadását a következő hetekben.

A Békés Megyei Jókai Színház idén is részesült abban a megtiszteltetésben, hogy meghívást kapott a Rivalda fesztiválra, amely keretében a vidéki színházak mutatják be jelentős előadásaikat a fővárosi színházakban. A Merő Béla rendezésében színpadra állított Ibsen drámát a Thália színházban mutatja be a Jókai színház társulata idén tavasszal, addig azonban a hátralévő előadásokon, Békéscsabán is látható a mű. Január 21-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából díszelőadáson tekinthetik meg az érdeklődők ezt a klasszikus drámát. Az előadást megelőzően két bejelentésre is sor kerül.

A színhát a magyar oktatási rendszerrel továbbra stratégiai partnerként szeretne közreműködni, ezért folytatja a RendhagyÓra programját, amellyel így a következő tanévben is találkozhatnak megyeszerte a diákok. Ibsen Nórája is a középiskolás magyar tananyag részét képezi, ebből a szempontból is fontos előadás a színház számára.

A másikbejelentés témája Sík Ferenc emlékszobrának felállítása lesz.

Bartus Gyula - Helmer, Tarsoly Kriszta - Nóra

Nóra előadást január 22-én is láthatják a nézők, majd január 26-án mutatja be a még egy alkalommal a színház, Békés megye kulturális fellegvárában, az Ibsen Házban.
A Rivalda fesztiválon április 27-én, a Thália Színházban lépnek színpadra a szereplők, Nóra szerepében Tarsoly Krisztina, és Helmerként Bartus Gyula vezetésével.

Dobó Kata, Katkó FerencTarsoly Kriszta - Nóra tánca, Fotó: Junior

Junior


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+