Jelenlegi hely

OROSHÁZI VENDÉGEK A SZÍNHÁZBAN


Színházunk A kolozsvári bíró november 7-ei nyilvános főpróbáján vendégül látta az orosházi családsegítő szolgálat közel negyven főnyi gyerekcsapatát és felnőtt kísérőiket. A színházlátogatásról az alábbi írás jelent meg az Orosházi Élet című városi hetilap legfrissebb számában.

 

Színház rászorulóknak

Mesés utazás a mesegyárba

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szakember csapat, amelynek tagjai hosszú-hosszú éveken keresztül azon fáradoztak, hogy kicsi gyerekeket elvarázsoljanak évente legalább két mesébe a közeli mesegyárba.
Azaz az Orosházi Egyesített Szociális Intézmény Családsegítő Szolgálata több éve vásárol rászoruló gyerekeknek a Békés Megyei Jókai Színházban mesebérletet. Az intézmény alapítványának azonban idén először kellett visszautasítania a színházi szervezőik megkeresését, ugyanis a negyven bérlet árát nem tudták biztosítani.
Történt azonban egy napon, hogy a mesegyár igazgatója éppen abban a városban vendégeskedett, ahol jóembereink és a kicsik is éltek. A segítők megkérdezték a vendéget, tudna-e rajtuk segíteni, fogadná-e a gyerekeket a mesegyárban.
Halustyik Éva, a családsegítő vezetője elmondta: Fekete Péter színházigazgató rögtön igent mondott a kérésre, a mesejáték (A kolozsvári bíró) nyilvános főpróbája amúgy is a nagycsaládosok számára biztosít családi kikapcsolódást a megyeszékhely teátrumában. A kérdés már csak az volt, hogyan jut el a közel negyven ember .Kolozsvárra.
Szerencsére híre ment az országban, hogy milyen próba előtt állnak a mesegyárba vágyók, és akadt is két nagylelkű adakozó, aki szívesen a segítségükre sietett.
Azaz a Duna Televízióban bemutatott tudósítás folytán két magánszemély ajánlotta fel az utaztatás költségeit fedező összeget. Így az orosháziak is részt vehettek a november 7-i előadáson, amelyen több száz sorstársukkal együtt győződhettek meg Mátyás igazságosságáról. Sőt szüleikkel együtt vehettek részt az előadáson, hiszen a Jókai Színház ebben az évadban a "családi színház" koncepciója mentén a mesejátékokat nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak szánták. A bemutató előtti nyilvános főpróbára pedig ingyen fogadja azokat, akik másképp nem juthatnának ilyen élményhez.
A kicsinyek és szüleik tehát dióhéjba kerekedtek, és meg sem álltak Kolozsvárig, majd Mátyás udvarába repültek, végül szép emlékekkel hazatértek, és még sokáig emlegették ezt az utazást.
Itt a vége, fuss el véle. a következő színházlátogatásig.

B.Imre J.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+