Jelenlegi hely

Ötórai tea a Porondszínházban


Színházunk szerdán kora este közönségtalálkozóra invitálta a Kabaré című előadás nézőit a Porondszínházba, ahol az érdeklődők találkozhattak az alkotókkal, kedvenc színészeikkel és kulisszatitkokat tudhattak meg a rendezvényt moderáló Fekete Péter színi-direktor kérdései nyomán.

Milyen volt az előadás  próbafolyamata, mekkora kihívás volt a kettős szereposztás, mennyire volt nehéz játszani a rendhagyó játéktérben, megfelelni a koreográfiai elvárásoknak, és milyen visszhangok érkeztek a közönség részéről... – ezekről és más érdekes, a darabbal, az előadással és az alkotókkal kapcsolatos kérdésekről is szó esett a jó hangulatú szerda esti beszélgetésen, mely a szokásos teázással ért véget.

Kép

 

„A kabaré a hely, ahol füstön át a csúnya megszépül, ahol a legvadabb fantáziák is valóra válnak, ahol az éjszaka nyelvet ölt a nyárspolgárnak és ahol nincs sok esély a happy endre. Ebbe a zárt világba érkezik egy magányos, fiatal utazó, útitársa lesz a nagy manipulátor, a Konferanszié és maga a romlatlan bujaság, az örök nő, Sally Bowles...”

John Kander és Fred Ebb musical-klasszikusa negyven éve hódít a világ színpadain, érdemes megnézni a Jókai Porondszínházban is!

 

Kép

Érdekes kitérője az estének Kocziha Mihály kedves gesztusa Bartus Gyula színművész felé. Az évtizedek óta bérletes nézőnk egy működő BRG Calypso M8 orsós magnetofonnal lepte meg teátrumunk Jászai-díjas művészét, aki köztudottan szenvedélyes gyűjtője a régi, szalagos magnóknak.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+