fbpx Papageno a metróban | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Papageno a metróban


Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

 

Mi történik akkor, ha egy bombariadó miatt kiürítik az Operát? És mi történik akkor, ha valaki továbbgondolja ezt a történetet? Tollba öltözött férfi jelenik meg a metróaluljáróban, s ki mással találkozhat, mint egy punk-lánnyal. Elindul a beszélgetés, a nézők hamarosan tanúi lehetnek egy nehéz nap eseményeinek. Zalán Tibor Papageno a metróban című művét, melynek a Jókai Színházban 2012-ben volt az ősbemutatója, szombaton este Zittauban, a Gerhart Hauptmann Színházban mutatták be német nyelven. ►Tovább

A valóság inspirálta, Szalma Dorotty kitalálta, a frissen Artisjus irodalmi díjas Zalán Tibor megírta, a Jókai Színház pedig április 27-én és május 2-án újra műsorára tűzi: Papageno a metróban.

A nők már csak ilyenek. Az egyik ezt, a másik azt. Akarja. De semmi sem jó. Mindig van valami baja. Leginkább a férfival. Vagy a macskával. És ha szegény Papagenónk hat nővel küzd meg egy nap alatt, s mindezt egy hetediknek meséli el, és ha éppen egy punk-csaj az, aki leginkább meg tudja érteni, akkor már a bombariadó az Operában, a tollas „ámokfutás” a metróban igazán csekélységnek tűnik. A valóság inspirálta, Szalma Dorotty kitalálta, Zalán Tibor megírta, a Jókai Színház pedig bemutatta: Papageno a metróban.

BEOL | Izgalmas stúdiószínházi bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház pénteken 22 órakor, Komáromi Anett színművésznő és Kelemen Dániel operaénekes előadásában. A Papageno a metróban sajtónyilvános próbáját csütörtökön tartották.

Izgalmas stúdiószínházi ősbemutatóra készül a Jókai Színház március 2-án 22 órakor Komáromi Anett művésznő és Kelemen Dániel operaénekes előadásában. A Varázsfuvola hihetetlen sikere után, melyet Mozart után majdnem szabadon vitt színre gyermekeknek a teátrum Szalma Dorotty irányításával, most egy újabb opera-próza egyveleget láthat a közönség, mely a rendezőnő ötlete alapján született meg Zalán Tibor tollából. 

Miközben teátrumunk megállás nélkül munkálkodik a Varázsfuvola című, gyerekeknek készülő Mozart-opera létrehozásán, a háttérben kezd formát ölteni egy felnőtteknek szóló, alternatív produkció, szintén Szalma Dorotty rendezésében. A Papageno a metróban című Zalán Tibor-stúdiódarab, a következő időszak kínálatának egyik különleges csemegéje lehet. A díszletet a rendező, Szalma Dorotty tervezte.