fbpx Pezsgős vacsora | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Pezsgős vacsora


 

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Stella Adorján - Békeffi István: Pezsgős vacsora

Theodor Mouche vígjátéka nyomán 

 

A francia Theodore Mouche vígjátéka 1940-ből, amelyet Stella Adorján és Békeffi István (többek között a filmről is ismert Janika társszerzője) ültetett át magyarra, eredetileg a háború előtti Párizsban játszódik, és egy sikeres színpadi író meg egy bolti kiszolgálókislány találkozásáról szól. Ám az új változatban, amelyet Nemlaha György készített, és Verebes István rendez, a színhely a világháború utáni Budapest. A főhős, Szabó Sándor, a népszerű író mellé most egy cserfes, ábrándozó erdélyi kislány kerül, aki a valóság helyett füllentésekben, egy képzelt világban talál vigaszt. Böske vagonlakó az egyik pesti állomáson, ahol Erdélyből menekült szüleivel összezárva él, míg nővére egy banktisztviselő kitartottja. Hamarosan feltűnik a hiúságában sértett fővárosi színésznő is, az író szeretője…

Igazi vígjáték: helyzet- és jellemkomikum, fordulatos történet, kacagtató karakterek, korabeli slágerekkel megtűzdelt játék, amelyben a nyíltszívű, ártatlan kislány rendbe hozza az író lelkivilágát, férjet szerez magának, és elhiteti – reméljük, a közönséggel is – hogy a szeretet, a szerelem, az emberekbe vetett hit – a történelmi földrengések hatását is segít begyógyítani.   

A 7.TV vendégeiként Bartus Gyulával és Kiss Viktórával Csiffáry Zsuzsanna beszélgetett.

Bartus Gyula és Kiss Viktória a Pezsgős vacsorában

Remek felütéssel indít Verebes István rendezésében a Pezsgős vacsora – a könnyed dallam megelőlegezi a felhőtlen szórakozást.

Verebes István a Művész Kávéházban mesélt a közönségnek színházi magán-enciklopédiájáról

Verebes István rendezi a Pezsgős vacsorát Békéscsabán.

- A Pezsgős vacsora igazi luxus lesz a számunkra, hogy stílusosan kérdezzek, hogyan került tálcára az ötlet?

Július másodikán mutatjuk be a Pezsgős vacsora című vígjátékot, Verebes István rendezésében. A színmű férfi főszereplőjét, Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművészt kérdeztem.

Kiss Viktória, Bartus Gyula - Fotó: A-Team/Nyári Attila

Békebeli vígjátékot, a Theodor Mouche nyomán Stella Adorján és Békeffi István által írt Pezsgős vacsora című darabot mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház július másodikán, Verebes István Jászai Mari-díjas művész rendezésében.

Bartus Gyula - Kiss Viktória

A pénteki bemutatót megelőzően a sajtó képviselői megleshették a készülő előadás próbáját. A Beol.hu is a helyszínen járt.

November 20-án tartja a Pezsgős vacsora bemutatóját a Békéscsabai Jókai Színház, melynek Vereben István Jászai Mari-díjas színész a társrendezője. Ennek apropóján kérdeztük a megyeszékhelyen vendégeskedő művészt.

Verebes István rendezi a Pezsgős vacsorát Békéscsabán.

Stella Adorján forgatókönyvíró és Békeffi István kétszeres József Attila-díjas magyar színműíró által adaptált, a Pezsgős vacsora című zenés vígjátékának bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A darab Theodor Mouche vígjátéka nyomán készült.