fbpx Pillangók | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Pillangók

Pillangók

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

A Békéscsabai Jókai Színház drámaíró-pályázatának nyertes darabja Elek Szilvia Pillangók című műve Robert Schumann életének egyik utolsó, drámai szakaszát mutatja be, a művész vívódásait, zaklatott szerelmét, szakmai féltékenységét – az elmegyógyintézetben. Az egyfelvonásos drámát  február 22-én és 23-án újra műsorára tűzi a Jókai Színház. Addig is tekintsenek meg egy részletet a darabból.

Február végén visszatér az Ibsen Stúdiószínház színpadára a magyar drámaíró-pályázat nyertes darabja, Elek Szilvia Pillangók című egyfelvonásosa, mely a híres zeneszerző, Robert Schumann utolsó napjait mutatja be az elmegyógyintézetben.

Bárkaonline | A Békéscsabai Jókai Színház kétszeresen is rendhagyót alkotott új ősbemutatójával, Elek Szilvia: Pillangók című művének előadásával. Egyfelől, mivel egy több ciklusban átválogatott, rendkívül magas számú egyfelvonásos drámából kiválasztott, a színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka által meghirdetett pályázat nyertes művéről van szó, másfelől a bemutatás módja miatt.

hir6.hu | Komolyzenei koncerttel egybekötött színházi ősbemutatóra várta közönségét a Békéscsabai Jókai Színház október 26-án az Ibsen Stúdiószínházban. A teátrum által meghirdetett drámaíró-pályázat nyertes darabja, Elek Szilvia Pillangók című egyfelvonásosa Robert Schumann elmegyógyintézetben töltött éveit ábrázolja.

BEOL | Komolyzenei koncerttel egybekötött stúdiószínházi bemutatóra várta a közönséget pénteken a Békéscsabai Jókai Színház.

 

Elek Szilvia Pillangók című műve Robert Schumann életének egyik utolsó, drámai szakaszát mutatja be, a művész vívódásait, zaklatott szerelmét, szakmai féltékenységét – az elmegyógyintézetben. Mivel a mű központi alakja zeneszerző, s mivel a szerző egyúttal nemzetközileg elismert zongoraművész, a színházi este első részében magát a színdarabot, a másodikban pedig egy ehhez kapcsolódó koncertet láthatott/hallhatott a közönség október 26-án az Ibsen Stúdiószínházban.  

Terasz.hu | Komolyzenei koncerttel egybekötött ősbemutatóra várja közönségét 2012. október 26-án a Békéscsabai Jókai Színház az Ibsen Stúdiószínházban.

A drámaíró-pályázat szakmai zsürijének döntése alapján Elek Szilvia Pillangók című egyfelvonásosát viszi színre színházunk ebben az évadban, Merő Béla rendezésében. Az előadást, melynek hőse a német romantika nagy zeneszerzője, Robert Schumann, október 26-tól láthatja a közönség az Ibsen Stúdiószínház színpadán. Merő Béla rendezővel a próbák közti szünetben beszélgettünk.

A Békéscsabai Jókai Színház drámaíró-pályázatának nyertes darabja Elek Szilvia Pillangók című egyfelvonásosa lett, melynek hőse a német romantika nagy zeneszerzője: Robert Schumann. A darab bemutatójára október 26-án kerül sor az Ibsen Stúdiószínházban, Merő Béla rendezésében.