Jelenlegi hely

Pingvinek találkozója a Szegedi Vadasparkban


Egy webkamerának köszönhetően bárki távolról is megfigyelheti a Szegedi Vadaspark pápaszemes pingvinjeit. A világhálón látható közvetítésen az érdeklődők nemcsak a pingvinek vízparti totyogását vagy fürdőzését figyelhették meg csütörtök délután, hanem azt is, ahogy teátrumunk  színművészei heringgel etetik őket.

Múlt szombaton  mutattuk be Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán című mesejátékát, Koleszár Bazil Péter rendezésében.  Az előadás főszereplője három pingvin,  akiknek már a bemutató óta jó a viszonyuk a Szegedi Vadaspark pingvinjeivel, hiszen a honlapunkon bárki élő adásban bepillanthat azok hétköznapjaiba.

Kép

Színházunk elhatározta, hogy a baráti kapcsolatot még közvetlenebbé teszi, ezért csütörtök délután a békéscsabai pingvinek – Fehér Tímea, Komáromi Anett és Szabó Lajos színművészek – meglátogatták szegedi rokonaikat a vadasparkban, ahová elkísérte őket a Fehér galambot játszó Csomós Lajos színművész is, valamint a tánckarból két pingvin jelmezben.

Kép

Annál is inkább, mert teátrumunk Varázsoljunk sarkvidéket a színházba! címmel hógolyó készítési versenyt hirdetett, melynek 3 fő díjasa a színház költségén szintén eljuthat a Szegedi Vadasparkba és megetetheti pápaszemes barátainkat.

A tucatnyi pápaszemes pingvin egyébként  németországi állatkertekből érkezett Szegedre, ahol gyorsan megszokták új otthonukat, az üvegfalú medencével ellátott kifutót. A faj magyar nevét a szem fölött megfigyelhető csupasz, rózsaszínű bőrfelületről kapta, amely a testhőmérséklet szabályozásában játszik fontos szerepet.

Kép

Az elmúlt száz évben a pápaszemes pingvinek állománya a korábbi tizedére csökkent. - tudtuk meg a gondozójuktól. Ennek oka, hogy az emberek tömegével gyűjtötték be ízletes tojásaikat, illetve a telepeken képződő guanó megszerzése érdekében zaklatták a madarakat.

A pingvincsapat Szegedre is a Nemzetközi Fajmegmentési Program keretében került, ahol  csütörtök délután örök barátságot kötöttek a csabai pingvinekkel.

Kép


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+