fbpx Rendhagyó színházi bemutató Kondoroson | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyRendhagyó színházi bemutató Kondoroson


Nyári este, lágy szellő és félhomály. A kondorosi iskola négyoldalról zárt udvarát, mintha szabadtéri színpadnak tervezték volna. Gyerekzsivaj helyett nyár eleganciával felöltözött párok, családok, kondorosi közönség. Telt ház! Az udvar közepén Orgon szobája.

Rendhagyó bemutató- kezdi bevezetőjében Fekete Péter a Jókai Színház vezetésével nemrég megbízott igazgató. - Rendhagyó, a helyszíne miatt, hiszen egy tíz állomású turné nyitó állomásán vagyunk, rendhagyó a darab választása és átdolgozása miatt. Seregi Zoltán rendező 1949-be helyezte a klasszikus művet, az eredeti szöveg megtartása mellet. Rendhagyó, mert egy nemzetközi együttműködés keretében, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának és a Békés Megyei Jókai Színház művészeinek közös produkciójaként állt színpadra a darab. Határon átnyúló rendezvénysorozat, mely színházilag ellátatlan vidékekre is eljuttatja a kultúrát a nyári időszakban.

Telt ház Kondoroson. Dankó Béla polgármester köszönti a színpad mögött a művészeket, a nap lebújik az iskolaépület nyugati szárnya mögé szép lassan sötétet parancsolva a nézőtérre, s felhangzik a "Pá, kis aranyom pá" örökzöld melódia, kontrasztban a "Fel vörösök proletárok" dallamával. A rádió hírek 1949-es választásokról számolnak be, felkapcsolódnak a reflektorok és kezdetét veszi a rendhagyó színházi bemutató. MOLIERE, TARTUFFE.

Követi még kilenc előadás 29-én Békésen, 30-án Békésszentandráson, 31-én Kisiratoson Erdélyben, aztán Kétsopronyban augusztus 1-én, harmadikán Medgyesegyházán, Nagyzerindre augusztus 04-én érkezik a társulat, ötödikén Pécskán, 06-án Nagyszalontán zár a turné.

A remények szerint telt házzal és olyan sikerrel, mint a rendhagyó bemutatón Kondoroson!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap