Jelenlegi hely

Rivalda fesztivál sajtótájékoztató


A Békés Megyei Jókai Színház hatalmas örömmel mutatta be a budapesti Thália színházba sereglett vidéki színházi szakembereknek a megye legújabb kulturális fellegvárát, az Ibsen Házban működő Ibsen Stúdiószínházat. A Rivalda fesztiválra ezúttal is a meghatározó vidéki színházak kaptak meghívást. A Jókai színházat a már említett színház nyitódarabjával, Ibsen Nórájával képviseli a Békés megyei teátrum.

 

 

 

Április 26. és május 10. között rendezik meg a Rivalda fesztivált Budapesten. A rendezvénynek újra a pesti broadway-n vagyis a Nagymező utcában található Thália színház ad helyet. A tavalyi évben az Edith és Marlene hatalmas sikert aratott, a közönség és a kritikusok is egyaránt lelkesen beszéltek a darabról, így az idei sajtótájékoztató – őszinte meglepetésünkre – azzal kezdődött, hogy a programot elővezető Zimányi Zsófia, a Thália igazgatónője az egybegyűlt társulatok előtt külön köszöntötte Tarsoly Krisztát. Kriszta, aki a tavalyi évben már Kijev felé a vonaton tudta meg, hogy őt választották a legjobb vidéki színésznőnek, most kapta meg azt a tapsot, amiről akkor csak hallomásból értesülhetett.

A vidéki teátrumok műsora ebben az évben is széles skáláról kerülnek a pesti közönség – és a szakmai zsűri – elé. Csak példaképpen: míg a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház büszkén vállalja, ahogy Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című zenés mesejátékával a legfiatalabbakat is megcélozza, addig a Győri Nemzeti Színház Peter Shaffer Equus című pszicho-drámájával fogja a pesti közönséget meglepni.

A Békés megyei társulat Ibsen Nóráját április 27-én viszi színre a címszerepben Tarsoly Krisztával, Lindené szerepében Dobó Katával, aki most szintén részt vett a mű pesti népszerűsítésében. A visszhangok egyelőre nagyon kedvezőek, jegyeket már alig lehet vásárolni az előadásra, és habár Hérakleitosz azt mondta, hogy kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni, azért nagyon jó lenne idén is díjakkal hazatérni a Merő Béla rendezte előadással.

Köles István Jr.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+