Jelenlegi hely

Szalontai gyerekek a Szent Péter esernyőjén


Nagyszalontáról érkeztek gyerekek teátrumunkba csütörtök délután, hogy megnézzék Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színpadi változatát. Immáron negyedik  alkalommal fogadta színházunk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta több ezer nehézsorsú, mélyszegénységben élő árva és éhező gyereket karolt fel Erdélyben, gyermekotthonokat hozott létre, a kicsiknek ételt és ruhát adott, és ezt a fantasztikus karitatív munkát egyre nagyobb hatékonysággal, egyre többeken segítve töretlen erővel és nagy humorral, életkedvvel folytatja.

Kép

A Szent Antal Gyermekvédelmi Központból a Jókai Színház támogatásával érkezett vendégségbe egy csapat gyerkőc: Endre, Zsoltika, Alexandra, Natália, Izabella és egy ikerpár: Csabi és Zoli. A csapatot Seregi Zoltán igazgatóhelyettes hozta el és invitálta be az előadásra. A gyerekek már otthonosan mozogtak nálunk, hiszen majd’ mindannyian jártak itt korábban, legutóbb karácsony előtt A kőszívű ember fiai című előadáson.

Kép

A gyerekek korábban nem ismerték a Mikszáth regényt, majd a jövő tanévben lesz a választható olvasmányaik között, de nagyon tetszett nekik a történet, a színes fények, a díszletként funkcionáló  nagy piros esernyő és a vicces jelenetek. Búcsúzáskor hosszan integettek a busz ablakából, remélhetőleg nemsokára újra találkozunk.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+