Jelenlegi hely

Széllel szembe Jordán Tamással


Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgató kedden este rendhagyó önálló estjével örvendeztette meg az Ibsen Stúdiószínház közönségét: fanyar humorral beszélt színházról, az életről és saját magáról.

Széllel szembe című stand up estjén remek történeteket mesélt, és bár bevallottan ezek nem is mind a sajátjai,  mi szívből nevetünk rajtuk. Az előadás monológjaiba szinte észrevétlenül csempész mély érzésű, sokszor megdöbbentő, elgondolkodtató verseket, Kosztolányi, Radnóti, József Attila, Ady és még sok más híres költőnk tollából. „ Hogy a trójai faló hasonlatával éljek, a poénok a faló, a benne rejtőző harcosok pedig a versek, amelyek egyszer csak előjönnek meghallgatásra várva.” – mondja.

A 2012-es VIDOR Fesztiválon a zsüri egybehangzó döntése alapján, a példaértékű műfaji újításért, Jordán Tamás Széllel szembe című önálló estje kapta a különdíjat.

Kép

Végszavában azt mondja, úgy érzi eljött az idő, hogy végre „újra gomboljuk a kabátot”, hiszen nem a fiatalok hibája, hogy nem olvasnak, nem járnak színházba. Ennek az estnek is az az igazi  küldetése, hogy ezen változtasson.

Útravalóul még megkapjuk az elhangzott versek listáját, így aztán lehet folytatni otthon verseskötettel a kezünkben az estét.

Jordán Tamás jövő kedden  tölti be 70. életévét, 1961-től számtalan műben, filmben, sorozatban láthattuk alakításait. Talán kevesen tudják róla, hogy ő alapította a Merlin Színházat, majd az első szombathelyi kőszínházat, illetve öt éven át volt a Nemzeti Színház igazgatója. A Jókai színházban pénteken kerül bemutatásra a Hetvenhét című mesejáték a Kossuth-díjas művész rendezésében.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+