Jelenlegi hely

Szerb kultúra hónapja a színházban - Videó


Szombaton mutatták be a Pletyka című vígjátékot a Jókai Színházban, mellyel egy időben hivatalosan is megnyílt a szerb kultúra hónapja. Ennek köszönhetően januárban több színvonalas darab közül is válogathatnak a színházkedvelők.

Az idei évadot úgy építették fel, hogy minden hónapban más-más szomszédos ország kultúrájának színdarabját ismerhesse meg a békéscsabai közönség. Eddig 3 ország mutatkozott be, most megérkezett a negyedik is. Így a szombati rendezvény a szerbeké volt, aminek keretében több jeles színdarabot is bemutattak.

A megnyitón Békés megye képviselő-testületének elnöke is részt vett, aki kiemelte értéket és fejlődést hozhatnak az ilyen rendezvények a megyébe, sőt akár még munkahelyeket is teremthetnek.

A szerb hónap előtt tisztelgett a szerb nagykövet is, aki beszédében is kiemelte ápolni, őrizni kell a nemzetek közötti kapcsolatokat minden téren, ez vonatkozik a kulturális eseményekre is.

A megnyitót követően a vendégek Neil Simon a Pletyka című vígjátékát nézhették meg szerb nyelven, magyar feliratozással.

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+