fbpx Szerelem, ó! | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Szerelem, ó!


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

A Szerelem,ó! című vígjátékban három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy a sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni. a gazdag, ám fösvény üzletember ebben a pillanatban ráébred a megoldásra: felajánlja barátjának saját feleségét. az ötlet olyannyira abszurd, hogy Harry mégis inkább felmászik a hídkorlátra. Aztán megjelenik Milt temperamentumos felesége Ellen, és a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz.

 

Murray Schisgal amerikai író és producer vígjátéka, a Szerelem, ó! 1965-ben debütált a Broadway-n, és több mint fél évszázad eltelte után sem érdekel bennünket kevésbé a szerelem és a barátság. Meghalhatunk-e, mielőtt találkoznánk a nagy érzelmekkel? Mennyit bírnak el az emberi kapcsolatok? Kiderül a háromszereplős kamaradarabból, amely Amerikába varázsol minket. A fordulatos, mély mondanivalóval átszőtt, mégis vidám darab képes arra, hogy egy estére kiszakítson bennünket a hétköznapokból. 

Kettős ünnep volt június 26-án, pénteken este a Békéscsabai Jókai Színházban: a vesztegzár miatti 105 napos kényszerszünet után az újranyitás napja és Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékának nagyszínpadi bemutatója. Seregi Zoltán igazgató virággal fogadta a közönséget és köszönetet mondott a nézők hűségéért, szeretetéért.  

A koronavírus terjedésének megakadályozására hozott kormányrendelet értelmében a nagyszínpadi előadások elmaradnak, de a kamara- és a stúdiódarabokra változatlanul várja közönségét a Békéscsabai Jókai Színház. Márciusban először a Szerelem, ó!, később A szív hídjai, a Két összeillő ember és a Pszicho szerepel műsoron.

Szerelem, vígjáték, kitűnő színészek – mindez csupa hívószó, és a közönség jól szórakozik. Murray Schisgal vígjátékának bemutatóját március 6-án a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthattuk Liszi Melindával, Csomós Lajossal és Tege Antallal, Katkó Ferenc rendezésében. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Egy abszurd helyzet, egy szerelmi háromszög, heves és kevésbé heves érzelmek kavalkádja. Mindez már önmagában garancia arra, hogy ez a fura, fanyar, abszurd humorral megáldott vígjáték közönségkedvenc legyen.

A Szerelem, ó! című vígjáték Katkó Ferenc rendezésében március 6-ától látható a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Murray Schisgal abszurd darabjáról és saját karakteréről a három szereplő nyilatkozott. 

Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékának bemutatóját március 6-án a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthatja a közönség. Katkó Ferenc rendező mindenki számára szórakoztató előadást ígér.

Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát március 6-án mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Liszi Melinda, Csomós Lajos és Tege Antal játszik az előadásban, a rendező Katkó Ferenc.