Jelenlegi hely

Színészbirkák segítik az Aska és a farkas-t


Aska és a farkas

Hús-vér rackainstalláció a délutáni jókais előadások előtt

HÍR6.HU | Ha színészbirkáink is vannak, akkor miért nem dolgozunk velük együtt? – merült fel a teátrális kérdés a Jókai Színház vezetői között a közelmúltban. Majd az elsőre hihetetlennek tűnő elképzelés, négy, valós lábra kelt, és a Csolt-monostor Múzeumból egészen a békéscsabai Andrássy út 1-ig meg sem állt. Ugyanis a nappali karámuk a teátrum előtt, az aktuális darab színterén lett felállítva.

A január hó a szerb kultúra jegyében zajlik, amelynek Ivo Andric-Zalán Tibor: Aska és a farkas című gyermekdarab áll a fókuszában. Meglehet, az ősbemutató január 16-án, szombat délelőtt lesz, azonban az Askát már kedd óta láthatja a kis- és nagyérdemű.

100113_aska.jpg (x)
Faj magyar színtiszta rackák (még több kép)

A darab bárányokról és farkasról szól, ezért a Jókai Színház hagyományainak megfelelően a színház előtti téren egy meglepetéssel várja a nézőket - mondta a hír6-nak Köles István Junior. A művészeti titkár hozzáfűzte: ez alkalommal négy fekete és egy fehér élő bárány csalogatja a nézőket. Mivel a Vésztő-Mágori Csolt-monostor Múzeum is megyei működtetésű intézmény, így az ott élő kis bárányokat, juhokat, az Aska idejére kvázi csak átszerződtettük.

Such Tamás

Forrás: HÍR6.HU


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+