fbpx Színház a TV-ben | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helySzínház a TV-ben


 

A kulturális műsorok mindig a televízió mostohagyermekeinek számítottak. A valóságshow-k, a tehetségkutató műsorok, a különböző sorozatok gyakran szorítják háttérbe a képernyőn az irodalmi, színházi, művelődéstörténeti programokat. Kultúrát sugározni misszió. 

 

A közszolgálati televíziócsatornák az elmúlt időszakban kiemelt hangsúlyt fektetnek a kultúra terjesztésére, támogatására, így lehetőség nyílik a színházak számára is, hogy egy-egy előadással bemutatkozzanak a nagyközönségnek. Hiszen, valljuk be, egy vidéki teátrum produkciói nem sokszor kapnak országos nyilvánosságot.

Kép

A Békéscsabai Jókai Színház eddig két előadását láthatta a közönség a képernyőn. A műsorújságot lapozgatva ez hihetetlen eredménynek számít egy vidéki színház esetében. A mi színházunk, a mi színészeink munkáját ismerheti meg az egész ország és nem utolsósorban az utókor. Ibsen Nórájának és Schiller Stuart Máriájának izgalmas színpadi feldolgozása filmélményként is megállja a helyét. A Duna Televízió műsorán augusztus 25-én 19.30-tól láthatják a nézők újra a német klasszikus darabot Dobó Kata és Kovács Edit főszereplésével, Szalma Dorotty rendezésében. Ismét egy új lehetőség arra, hogy az egész ország számára láthatóvá váljék, milyen munka folyik Békéscsabán, milyen előadásokat képes színpadra állítani ez a társulat. 

Kép

Fotó: Nyári A./A-Team


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap