Jelenlegi hely

Színházavató – István, a királlyal


A Békéscsabai Jókai Színház István a király című előadásával nyílik ma este Magyarország legújabb  színháza Tokajban.  A szabadtéri színház egy hajdani kültéri kőbánya területén épült. Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház  igazgatója irányítja négy napja az előkészületeket a helyszínen Tokajban.

Egy új színházi tér beüzemelése mindig nagy szakmai kihívás, és egyben megtiszteltetés. Csudajó szakemberekkel dolgozhatunk együtt, a város gyönyörű, Magyarország egy fantasztikus színházi térrel gazdagodik - mondta. 

- A színházat körülvevő sziklafal gyűrűre hatalmas keresztet installáltak – ott fog maradni vagy  csupán az előadás része?

-   Szerettük volna tiszteletből megidézni az eredeti István a király előadást és szerettem volna, ha a gigantikus sziklakörnyezet élő kapcsolatba kerül a színpadi  történésekkel. Találtunk még a raktárban a beruházásból megmaradt aluminium állványokat és meggyőztem a díszletes fiúkat, hogy másszuk meg a hegyet és állítsunk fel egy 8 méter magas keresztet a színpad fölé. Ráment egy napunk, de megérte.

- Cirkuszsátor Szarvason, hőlégballon a Monte Cristoban, Tokajban kereszt az István a királyhoz,  Ön szeret látványos térelemeket használni.

–   Igen, a színházi előadást az adott környezetbe kell illeszteni, jól kell kiválasztani a helyszínt és adaptálni kell a lehetőségekhez az előadást. Tokaj fantasztikus helyszín,   teltház előtt - 2500 fő - jó kis előadásunk lesz!

Feke Pál játssza István szerpét, Szomor György Koppányt, a Jókai színház társulatának tagjai és a Balassi táncegyüttes a Honvéd táncegyüttessel kiegészítve adják a tánckart.

Rendező: Zsuráfszky Zoltán


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+