Jelenlegi hely

Színházi előadással kedveskedtünk Krizsán Diának


Egy korszerű huszonegyedik századi színháznak nem csak az a feladata, hogy előadásokat hozzon létre, hanem, hogy mozgatórugója legyen annak a közösségnek, amelyben a munkáját végzi. Ezt vallja régóta a Békéscsabai Jókai Színház társulata is. Egyre nagyobb az igény az emberi segítségre, az egymással szembeni szeretetre és toleranciára. A szeretet és a segíteni akarás jegyében csatlakozott színházunk novemberben ahhoz a kötegyáni kezdeményezéshez, mely egy jótékonysági gálaesttel az árván maradt Krizsán Dián volt hivatott segíteni. Az előadáshoz egy meghívás is járt A kőszívű ember fiai című darabra, melyre kedden délután osztálytársaival érkezett a kötegyáni kislány.

Az előadás előtt volt még idő belesni a kulisszák mögé is: a szabótárban izgatottan próbált fel  Dia egy királylányos jelmezt koronával, érdeklődve nézte, ahogy Csomós Lajos szerepe szerint kackiás bajuszt kap a fodrásztárban és nevetve kínálta körbe osztálytársainak egy tálcán a műanyagból készült sonkát és kolbászt a kelléktárban.

Kép

Kép

Kép

Az ügyvédnek készülő kislánynak és osztálytársainak, akiket a magyartanárnő Pallag Mária kísért el a színházba, nagyon tetszett a történelmi színmű. - Hetedikben volt kötelező olvasmány, de még emlékeztünk rá, ezért halkan együtt mormoltuk Kovács Edit színművésznővel Baradlayné monológját,  amit memoriterként tavaly adott fel a tanár néni. – mondták lelkendezve a gyerekek, akik megkönnyezték a darab végét.

Kép

Az előadás után egy finom, forró tea következett és még egy szerény kívánság. Nagy Róbert színművésszel szeretett volna egy közös fotó erejéig találkozni Dia, akit azon a bizonyos novemberi jótékonysági esten ismert meg.  Természetesen a kívánság teljesült többszörösen is, hiszen a búcsúnál még a darab rendezőjével Seregi Zoltánnal, és a  zeneszerző Tolcsvay Bélával is készült közös fénykép.

Kép

Kép

Azt hittem, egy szép színházi élményt kapok ma, de ez a délután annál sokkal-sokkal több volt, igazi karácsonyi ajándék, nagyon szépen köszönjük! – búcsúzott Dia. A mikrobuszból még hosszan integetett, sietni kellett haza, mert holnap töri doga lesz...


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+